Runan

  

    Rakel och Nils Åhman

   Våra föräldrar Rakel och Nils Åhman, Missenträsk, fick nåden att, omgivna av sina närmaste, stilla somna in med några dagars mellanrum. Mamma avled den 5 januari, 74 år, och pappa den 8 januari, 78 år.
   Rakel, född Eklund, växte upp tillsammans med sina fyra syskon i Järvträsk. Hon arbetade i unga år som piga.
Nils växte upp tillsammans med sina fyra systrar i Missenträsk. Som ung lärde han sig bland annat att göra kolmilor. Rakels bror, Rune, och Nils blev bästa vänner i ”lumpen”. Det ledde till att de bytte systrar med varandra, och den 6 december 1952 firade de dubbelbröllop.
   Nils och Rakel bosatte sig i Missenträsk och tog över jordbruket av Nils föräldrar. Därefter föddes vi sex barn efter varandra. Vi hade ett varmt, tryggt och fromt hem, med mycket sång, skoj och lek.
   I slutet av 1960-talet började pappa studera och tog lärarexamen, varefter han arbetade på skolor i kommunen. Han ledde också ”överlevnadskurser” och arbetade på Flyktingcentret i Jörn. Pappa, som kunde vara både busig och allvarlig, var väldigt engagerad i det han gjorde. Mamma fick ta hand om det mesta därhemma, eftersom pappa ofta var borta. Hon var ordförande i syföreningen, skötte om bönhuset, inklusive kaffekokningen. Mamma hann också med att arbeta som hemsamarit och dagmamma. Hon var förnöjsam och trivdes bäst hemmavid.
   Julen 1985 gjorde hon sitt livs resa, då hon och pappa med flera åkte till Zimbabwe för att hälsa på dottern och mågen. Både mamma och pappa trivdes i naturen, gå i skogen, plocka bär, utflykter med kaffekokning med mera. Familjen blev större och större, måg, sonhustrur, barnbarn och barnbarnsbarn, alla lika älskade av Rakel och Nils.
   De sista åren bodde de på Björkhammargården i Jörn, där de fick mycket god omvårdnad. Vi är tacksamma för Rakel och Nils, och allt de betytt för oss. Vi saknar dem, men unnar dem att vila i frid. Barnen


http://norran.se/familj/dodsfall/

Kommentarer

Kommentera tack!:

Heter du nåt eller?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Något att tillägga?:

Trackback
RSS 2.0