Julen på "några" rader.....

Nu sitter jag nerbäddad i sängen, käkar gott, färskt, mjukt grekiskt bröd och skriver min blogg, som det för övrigt var ett tag sen jag uppdaterade med något vettigt.
Och för er som undrar vad jag gör uppe nu, (08.10, när jag börjar uppdatera) och som aldrig kunde tro att det var möjligt, så kan jag meddela att jag faktiskt varit vaken sen 7 imorse! Blev dock ingen promenad med Linnea till jobbet, för hon var borta när jag vaknade.

Jag hör nu hur ett barn gråter, måste vara grannens barn som kanske bor ovanför mig, skulle jag gissa....
Föreseten, vet någon vad det var för sport på tv igår kväll?? Jag hörde nämligen grannen "Lasse" skrika, så som han gjorde hela sommaren när det gick bra för Sverige i OS.
Vilket också får mig att undra, som så många gånger förr, hur mycke grannarna hör av mig?......
Det är så, att när jag är ensam så är jag väll nästan aldrig tyst. För att överdriva lite, så sjunger jag nästan konstant, och det är inte alltid jag viskar fram tonerna. Så, om jag hör barnet hos mina grannar gråta, hur mycke hör dom mig då när jag sjunger?....

Ja! Nu har vi firat Jesus 2008:e födelsedag, typ..
Vad gjorde jag under julen då?
Julafton: firades hos mormor med mamma, pappa, brorsan, kusinerna Malin och Robin och deras föräldrar.
För att uttrycka det kort - Jag har haft roligare julaftnar.....
Bara en sån sak som att julskinkan bestod lika mycke av fett som skinka, och att samtalsämnena hade gått upp i rök, så var det skönt att fly till mormors tv med 1an, 2an, 4an och 6an, trots att det inte gick nått speciellt bra på tv.

Juldagen: bestod inte av något speciellt. Hmm... Det var till och med så ospeciellt att jag inte ens minns vad jag gjorde....
Jo! nu minns jag! Jag och mamma la puzzel! Det där runda 500bitars med konstiga djur på. (Vårat är dock på 499 bitar...)
Eftersom det var jul, så var ju alla andra upptagna med att träffa släkt och vänner även denna dag, utom vi. Vilket var både skönt och tråkigt...

Annandagen: steg jag upp tidigt för att bege mig på gudstjänst kl. 11.00 på EFS i Jörn. Lisa Lundgren predikade om martyrerna, sådär passande i juletid. Men det är ju det coola med kristendomen - den röda tråden som går igenom allt!
En kör sjöng, och min gamla rektors dotter var där och agerade körledare, och sjöng även solo. Hon är grym! Och sist av allt, avslutade kören med den traditionella "O helga natt" med Mr. Erik Norberg! Jag satt verkligen och längtade och hoppades att dom skulle sjunga den, för den får mig verkligen att rysa! och konstigt nog, speciellt med just EFS-kören som till största delen består av 70åriga tanter och farbröder. Men det var pampigt må jag säga!
Syrran var också där. Det var tänkt att hennes man Ante också skulle ha följt med, men han var visst inte så frisk. *tråkigt*
Efter mötet fikade vi go'fika, såg våran julshow ifrån stan, och la puzzlet igen.
Sen blev det julbord, och denna gången var dert verkligen julskinka! Den godaste jag ätit tror jag!
Efter mat och god efterrätt spelade vi nått nytt spel mamma hade köpt. Ett spel med massa frågor i olika kategorier, i barn och vuxenfrågor. Efter ett varv med vuxenfrågorna insåg vi att vi nog var tvugna att byta till barn, för annars skulle ingen komma sig till mål. *hehe* så allmänutbildade är vi!
Sen såg vi körslaget....
Sen hamnade vi syskon uppe i våran lilla "musikrum", där jag hittade en kareoke-grej på pappas dator, med en massa klassiker! Bla. Bohemian Rhapsody med Queen! Den är inte lätt må jag säga! Men rolig! Jag och brorsan rockade i alla fall loss. hehe
(Köpte även en dator via Ante idag, på mellandagsrean. han fick nästintill fria händer.)

27/12: startade med en inte så ovanlig sovmorgon för egen del.
Till slut fick jag och syrran oss upp, åt frukost och gjorde oss klara. Sen gick vi ner till våran kusin Betty, som fyllde 18 år denna dag! Grattis till henne! Där bjöds vi på varm choklad med nån mer smak, och små marsmallows. Mumma!
Sen gick vi hem igen, å då kom släkten från mammas sida för att äta middag med oss. Blev som ett nytt försök till julafton, och det lyckades nästan. Denna gång var vi dock några fler.
Det blev en mycket trevlig kväll, med god mat, gott sällskap, och wii. hehe

28/8: ägnade jag i stort sett i sängen med huvudvärk. Så, jag har inte så mycke att säga...

Igår: sov jag dumt nog till 12.... igen.... Steg upp och begav mig in till stan. Jag skulle egentligen bara handla nått till middag, och frukost, men eftersom jag inte hade så mycke för mig, gick jag runt i vimmlet av människor bara för att. Träffade dock ovanligt lite folk jag kännde, men jag fick i alla fall några trevliga minutrar med Jerker från min gymnasieklass, Karro min bästa vän från grundskolan och Edvin. Eftersom jag inte hade annat för mig så hakade jag på i hans jakt på jacka. Sen blev det middag på Subway, och sen följde han med hem å fixade min dator! Tack Edvin!
Sen ville gänget komma och våldgästa, men ändrade sig senare (igen) till att gå på Bio och se "allt flyter". Frågade om jag skulle med, men jag hade fått för mig att den inte skulle vara nå bra, och sen kändes det som att det inte riktigt var läge ekonomiskt att se en ovärd film då. Men när Linnea kom hit för att sova, så sa hon att den filmen var bra... så, jag missade väll nått då.
Men jag hade det trevligt här hemma också. Roliga samtal och bra HIMYM-avsnitt!

Ja... detta var min jul och helg i kort sammanfattning. Fast det blev rätt långt ändå.... och tog lång tid att skriva, eftersom jag samtidigt sitter och slötittar på tv:n också... Dock inget intressant.
Funderar på att lata mig ett avsnitt till av himym, sen stiga upp och storstäda lägenheten.

Ha en bra dag gott folk!


It's true!

Hittade den här bilden, och jag tycker den stämmer riktigt bra.. Haha

ingen rubrik

Jag hade tänkt springa på stan idag och köpa dom sista julklapparna... Men, jag är grymt trött efter den korta, oroliga natten, och jag mår illa... Tack och lov i alla fall att det inte är magsjuka!!
Jag somnade inte förrän just före 4 inatt... Jag har verkligen vänt dygnet åt fel håll. Jag fick nästan lov att tvinga mig att somna igår! jag var inte ens trött! Däremot märktes det att jag var slut i huvet, för jag läste fel, skrev fel m.m.
Sen hade jag väckaren på kvart i 9. Snoozade till 10, sen tvingade jag mig att vakna, men jag var sååå många gånger på väg att lägga mig ner igen!

Hur som haver. Inget stan idag... Känner mig inte riktigt i form just nu. Men, lite middag och en alvedon så blir det bra.

Häng hos Pontus ikväll, ska bli trevligt att träffa han och Maria igen!
Julkonsert och show-filmkväll ikväll hemma i Jörn, men jag kan ju inte åka fram och tillbaka bara sådär...

Var och såg Yes Man igår med Peter. Det var trevligt, och det var en rolig film också! Jag trodde ändå att jag skulle skratta högt, mer.. Men, istället smålog man hela tiden, så det jämnade som ut sig. :)
Den får 3,85 av 5 från mig ...




Händan efter...

Hädan efter ska ingenting planeras
Eller så ska allt planeras OCH fastställas....

Just nu är jag såååå irriterad!!!

Ps. Haft en dålig vecka.....


never never never never never never never never never never never never again................................................


Lite make over....

Ännu en dag har tillbringats på stan... (och fler ska det bli.)
Idag var syftet att än en gång leta efter jacka och skor, till och med med syrran som smakråd.
Någon jacka blev det inte, och inga skor heller. Men däremot en del annat....
Som tex. billiga lösögonfransar från H&M....
När stan började stänga så begav vi oss hem till syrran, där hon började kleta på dom där fransarna på moi.
Jag måste säga att det känns väldigt konstigt... Däremot är det rätt snyggt, men lite för extremt! Inget man skulle ha till vardags, och knappt till fest heller..... Men det var en kul grej att testa!


   

Sen provades det också en hel del kläder på stan. Syrran sprang och plockade ihop sånt som hon kanske inte tyckte var det snyggaste i butiken, och jag fick prova det....
Musse Pigg-tröjan var dock jag själv som valde, och inte för att jag tyckte den var ful. Jag tyckte den var rätt cool/söt..
Roligt hade vi i alla fall... Men det som var konstigast av allt, var att det mesta (inte allt) syrran plockade ihop, som vi skrattade åt innan jag fått på mig det, faktiskt såg rätt bra ut på.... Jag passade som i det... och om det är bra eller dåligt vet jag inte....


 
                          Vill ha....                                                Vill INTE ha....


Nu är syrran och Ante och hyr en film som vi snart ska se... Jag ville inte följa med, eftersom jag känner mig så utspökad.... Inte på ett fult sätt kanske, men det känns så extremt.. Vem har sån make på en onsdagskväll lixom...?

Och nu kommer syrran att tycka att jag har härmat hennes blogg, och ja, det har jag gjort. Men hur många som läser min blogg, läser hennes?? Nä, just det!!


O helga natt, O helga stund för världen!



När man var liten

Kommer du ihåg hur det var förra vintern?
Kommer du ihåg alla stjärnor och strutar?
Kommer du ihåg när du var på ett jättekalas?

Kommer du ihåg hur det var förra sommarn?
Kommer du ihåg hur du bada i havet?
Kommer du ihåg alla fiskar som simmade runt?


Joelbitar, Det var grejer det....

Rädda Joppe, död eller levande!!

Vi hade i alla fall tur...

Var och såg Vi hade i alla fall tur med vädret igen, med Betty ikväll.

När vi kom in i salongen var vi helt ensamma, och förblev även det! Fy va gött att ha en egen salong där man inte störde någon annan om man pratade med varandra, eller svarade i telefonen när mamma ringde.
Filmen var rätt bra också. Den var väldigt lättsam, rätt rolig då och då.
Och att se den med Betty, det var trevligt!


Betty, i den tomma salongen

Igår var jag och såg musikestetarnas luciakonsert. Oj så bra dom var!!  Och så många klara röster, ja, man blir nästan avis!!
Stackars Markus, min vän som jag fick biljetten av, hade låst in sina grejer i sitt skåp på skolan, och inlåst var även skåpnyckeln... Fick dock ett sms senare om att han hade knipsat det...





Dagens goda gärning

Igår åkte jag med bussen direkt efter jobbet till stan. När jag satte mig, upptäckte jag hur slut jag verkligen var!
Denna vecka har inte innehållit så mycke sömn, eftersom jag haft så mycke hosta på kvällarna - att jag inte kunnat somna, och att jag på det också började jobba 7 varje dag. Eller, inte igår. Då började jag halv 7 istället.
Så, jag slumrade en stund på vägen till stan, otroligt skönt! Då gick ju resan även mycke snabbare!

Väl på stan gick jag och letade en ny vinterjacka.... men, utan resultat. Det är mycke rea på jackor nu, men det är typ ullkappor å sånt. Men en sån har jag ju redan...
Hittade en jacka på Intersport som var jättefin! superfin modell, vit och snygg, å jätteskön!! MEN, den passade inte mig över huvutaget!!! Den satt inte bra nånstans!! Så surt!
När jag gav upp jackletandet så begav jag mig till min lägenhet. Åt middag, städade undan lite, sen kom min kusin Betty, med hennes kusin Miriam.
Oj en så mysig kväll det blev! Idol-finalen med glögg och pepparkakor, skumtomtar och massor med skratt!
Grattis till Kevin! En värdig vinnare!

För att återgå till sömn, så beslöt jag mig igår för att sova ut en stund... jag ställde väckarn på 10, mest bara för att...
Jag vaknade kl. 12.20 och hade inget minne av att den hade ringt!! Så, nu känner jag mig utvilad!

Så till dagens goda gärning!
När jag äntligen vaknat till, så bestämde jag mig för att gå mot bussen redan klockan 14, även om bussen inte skulle gå förrän 14.30. Att gå raskt in till stan tar ca 10 minuter, så jag visste egentligen inte varför jag  skulle gå så tidigt....
När klockan var  någon minut efter 2 begav jag mig in mot stan. När jag kom till JT:s blev jag stoppad av 3 utlänska killar. Han som började prata höll i en mobil, och sträckte den till mig och bad att jag skulle prata med den i andra ändan.
Lite förvirrat tog jag emot telefonen och lyssnade på den nästan upprörda kvinnan. Hon babblade på om nån telefon i nån driva, och att "hur kunde dom veta att det var hans?", morön, och allt möjligt! Till slut var jag tvungen att be henne ta allt igen, för jag fattade INGENTING!
Det var alltså så att hennes man hade hittat en mobil i en snödriva på morön. Han hade tagit hem den, och sen dess hade det ringt, nästan oavbrutet i den hittade mobilen. Till slut hade dom svarat för att säga till den som ringde att mobieln hade hittats, att ägaren hade tappat den.
Han som ringde påstod sig vara ägaren.... Hon var upprörd när jag pratade med henne eftersom han som sa sig vara ägaren inte kunde förklara hur den såg ut. (killen var inte så bra på svenska, och det var därför han bad mig prata i telefon åt honom.)
jag började då fråga killen vad mobilen hade för märke, vilken färg den var, och om den hade nått annat utmärkande på mobilen. Allt han svarade stämde in på den kvinnan hade hemma hos sig.
Så, jag skrev upp adressen hon gav mig, lämnade den till killarna och önskade dom lycka till.
Jag kunde verkligen se en lättnad i killens ansikte när jag lämnade över adressen. Då blev jag glad!
Det coola var, att när jag lämnade dom och började gå in mot stan igen, så stod klockan på 14.19, så jag hade precis den tid jag behövde för att hinna med min buss i godan ro!
Så nu tror jag att jag vet varför jag skulle gå dom där 20 minutrarna tidigare.....

Jag ska snart bege mig till sporthallen här i Jörn, och heja på mina kompisar som förhoppningsvis fortfarand är med i matchen. Det är Lussecuppen här i Jörn, alltså en stor innebandyturnering, kan gissa typ som Duvan Cup i Lycksele. Fast utan fotbollsmål och lite mer hemvändardag.
Jag har hört talats om att min gamla klasskompis Jonas ska vara med och spela! Han bor och pluggar i luleå, så vi ses inte så ofta. Så jag ser fram emot att träffa honom  nu då. Och alla andra som kommer hem också såklart!

Hoppas ni haft, och får en fortsatt bra dag!
take care!! kramar

Inte länge kvar!

Alltså, tjeeena!! det är inte länge kvar till Julafton nu!
Tiden går så fort!! Det var ju nyss sommar! Fast ändå känns det så otroligt längesen!
Sen 1 augusti har det hunnit hända mycke!
Jag har fått en nystart
Jag har varit utomlands
Jag har fyllt systemåldern (vad jag nu har för nytta av det)
Jag har lärt känna nytt folk och utvecklat relationer med tidigare bekanta
Jag har hjälpt till att skapa och medverkat i julkonserter/shower
M.m.

Och nu är det jul! Snart ett nytt år!
Vad ska man då hitta på......?

Känns i alla fall otroligt skönt att jag slipper julklappsstressen, på tal om jul...
Vi ska nämligen inte ha några julklappar inom familjen. Man byter ju egentligen bara grejer mellan varran, eftersom (vi i våran familj) brukar hålla oss till samma summor till alla. Då kan man ju hellre gå å köpa sig nått själv, å det blir på en gång nån tusenlapp billigare!

Så har jag jobbat hela veckan.... Å, jag börjar faktiskt trivas! Eller, inte med själva jobbet, för det är så vansinnigt enformigt, men jag börjar känna personalen så pass bra nu, att det känns mer avslappnat!
Jobbar imorgon också, sen bär det genast av till stan. Har en del att inhandla ändå...
Sen blir det glöggkväll med kusinerna... Mysigt!

Hur mår jag nu då? Sist jag skrev var jag ju rejält förkyld och febrig.
Nu är jag nästan frisk... Hostar fortfarande en del och är till och från tät i näsan, men det är inte lika mycke tryck i skallen som jag haft tidigare....
Och just nu.... tja... jag snubblade in på en blogg för en stund sen. Och hur jag reagerade när jag läste det jag läste, förvånar mig själv! (martina, läs dagboken för detta datum)
Så, nu känner jag mig lite hängig... mentalt, typ... men det kan nog påverka mycke att jag är trött också...
Och vad gör man om man är trött?... Jo, man går och lägger sig!
Dessvärre ligger det en grymt bra bok på sängbordet som jag bara måste läsa vidare i!! Lite farligt bara, för då är risken att jag aldrig kommer somna. Svårt att slita sig!
(Boken heter Kärlek som befriar)

Nu snöar det ute...
Go natt!!
Kramar!!


No taste...

Sketans förkylning!
Jag har i stort sett sovit hela dagen känns det som. Eller, nja, det var kanske att ta i. Men jag har tillbringat hela dagen i soffan i alla fall, utan att överdriva.
Jag vaknade vid halv 8 av att jag började hosta så mycke. Då steg jag upp, tog hostmedicin och sen gick jag och la mig i soffan istället. Där jag somnade om och sov till 11 då pappa kom hem på lunch. Jag har inte mycke minne av att jag skulle ha hört honom, så jag somnade nog om då också. Steg i alla fall upp och åt frukost efter 12 nån gång.
Sen såg jag Nyckeln Till Friheten för första gången. Den var riktigt bra!
Sen såg jag tv tills det var middag.

Middagen var inge kul.
Nog brukar jag tappa smaken lite när jag blir förkyld, men aldrig såhär mycke!! Vatten smakar typ mer när man är frisk, än vad maten gjorde nu!
Jag åt i alla fall upp, även om det var en olustig känsla, men jag känner mig i alla fall piggare nu när jag fått i mig mat.

Bra grejer

Efter konserten i söndags så var det efterrätt hemma hos oss. Syrran, hennes man och hans föräldrar, Brorsan och Linnea hade innan konserten ätit middag hos oss.
Blev även en del Wii-spelande.
Linnea kom på att hon ju faktiskt kunde stanna här, så det blev så. Det var ju jättetrevligt!
Så hon stannade till halv 2 igår. Skönt med lite sällskap.

Var tänkt att jag skulle på show igår kväll. Nöjesfabriken skulle vara på folkets hus här i Jörn, å eftersom jag praktiserat på ett gruppboende förr, där det var några stycken som var med i nöjesfabriken så skulle det ha varit kul att se om nån var med och framträdde... Men, eftersom jag hade 38 graders feber så kändes det inte så aktuellt längre.... tråkigt...

Vad ska man hitta på när man är sjuk?
Jag är inte så pigg att jag orkar, eller bör göra nått fysiskt, men jag är så less på att bara ligga.
Om bilen är hemma när mamma kommer tillbaks kanske jag ska tvinga henne att vi drar till brorsans nya lägenhet och kikar... Det är i alla fall nån typ av omväxling...

Roger över Roger ut!

.....

Julkonserten.... Ingen kommentar....

RSS 2.0