Tänkvärt

 

Julkänsla

Förra veckan vaknade jag upp nere i syrrans källare. När jag tände sänglampan fick jag en lustig känsla för tiden på året, och för att vara mig. Jag fick julkänsla! 
Jag brukar inte ha julkänsla särskillt ofta eller mycke, inte ens när det på riktigt är jul! Därför kändes det så märkligt! När jag sen klätt på mig och gick upp för trappan, så såg jag ljusen. I vardagsrummet var det tända ljus, i hallen var det tända ljus, och på köksbordet. Ute var det riktigt grisgt och regnigt väder, men ljuset utofrån fick mig att tänkta att det lika gänga kunde vara en riktigt snöig vintermorgon. 
Jag berättade såklart om min märkliga julkänsla där jag satt med dom levande ljusen framför mig, och både Anette och Ante klämde i och sjöng "Nu tändas tusen juleljus". Såklart hakade jag på, och tillät mig att faktiskt njuta av känslan. 
 
Imorse vaknade jag och tittade ut på min "fina gård". Där låg det snö!! Just då passerade det mig rätt fort, men när jag 20 minuter senare tittade ut igen, såg jag snöflingor singla sakta ner. Då var den tillbaka, julkänslan!
Tur att jag inte kommer ihåg vart jag stoppat mina julprydnader och julstjärnor, för jag vart riktigt sugen på att göra jul i mitt hem!
 
Rädslan med att känna av julen när det inte ens är "nära" än, är att jag har gjort bort det när det är dax på riktigt... 
Jag måste kanske ta upp spotify och dra igång "En vänlig grönskas rika dräkt" och "Sommaren är kort"... 
 
 
 
 
 
 
(Att leta julbilder för bloggen, minskar INTE heller julkänslan....)
 

Noteringar...

# Har mest troligt haft axelledspakseln ur led i helgen. Men lika plötsligt som det kom, försvann det! *tack*
# Jag känner mig otroligt vuxen när jag bara vill ha det som är varmt och skönt, snarare än snyggt! I detta fall skor.
# Jag är såååå less på att städa hemma hos mig! Det är mycke roligare att städa på Lilla Mari!
# Jag blir så glad när min älskade bror m. sambo hör av sig och vill bjuda på mat, kanske hänga å se en film eller dylikt. Såklart när syrran hör av sig också!
# Jag provade göra ett snabbt bröd som syrran tipsat om! Mums! Tar ca 3 minuter att göra, från att man plockat fram ingredienserna till att det är färdiggräddat! 
# Jag älskar filtar! 
# Jag saknar Vincent!
# Jag har funderat på att spara ut håret till jämnlångt... 
# En av dom bästa presenter jag nånsin fått är min "Tankar om livet-almanacka". Tack Malin, Inger och Robin!
# Jag vill pyssla! Men jag har ingerst att sätta upp det hos mig själv... Nån som vill ha?
 
DU är bra!
 

Ärliga tankar om dagens jobbsituation

Det gick inte så bra för mig, därhär med att få springvick, som jag trodde... Att ena dagen höra av folk att "men o! du kommer ju få jobba hur mycke som helst, det är ju kris överallt! Dom har inga vikarier!" till att nästa dag själv ringa och fråga, och få till svar "nja, men vi har det ganska lungt nu. Vad har du för referens? så kan jag ringa henne och höra, men inte nu. Kanske om några veckor, för det kommer inte vara min högsta prioritet." Det gör mig förvirrad och förtvivlad... Är det i nån annan ort dom menar att det inte finns vikarier? I någon annan stad? Någon annan kommun?! 
 
Om jag fick 2 veckor då jag slapp tänka på att måsta skaffa ett jobb jag inte vill ha, och slapp tänka på en följd av vad dom lediga två veckorna skulle orsaka ekonomiskt, så skulle jag vara en otroligt lycklig människa.
Då skulle jag åka och träffa mina vänner, som jag saknar och som jag vet saknar mig. 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0