Vill du förbli olycklig?

Då är dessa 15 tips dom bästa för dig!


# Förvänta dig att anda ska göra dig lycklig!
# Skyll din olycka på andra!
# Använd "om bara" så ofta du kan när det gäller tid, pengar och vänner!
# Jämför det du har med andra!
# Var alltid allvarlig!
# Försök alltid göra alla till lags!
# Säg aldrig Nej!
# Hjälp andra, men låt ingen hjälpa dig!
# Betrakta dina egna behov som oviktiga!
# Om någon ger dig en komplimang, avfärda den genast!
# Om någon kritiserar dig, förstora det!
# Behåll alla känslor på insidan!
# Förändras aldrig!
# Var aldrig nöjd med något annat än absolut perfektion!
# Tillbringa all din tid i det förslutna eller i framtiden!

(Ur boken: Det är aldrig kört)



Denna vecka

Idag är det tisdag. Kören är inställd för vår körledare är sjuk.
Idag har vi uppspelning inför klassen med våra duosar. (Jag är med David, och vi ska spela upp varsin låt, med hjälp av den varandra). Jag är såå nervös, för det känns inte som jag riktigt kan min låt så bra som jag skulle vilja.
Ikväll blir det mest troligt cellgrupp! Det ska bli mysigt!

Imorgon är det onsdag. En dag fylld med rep, skulle jag gissa... Ev. riggning på kvällen.
Packa måste jag också göra! För...

... i övermorgon är det torsdag, och då drar klassen på roadtrip till Hemavan! Innan vi ger oss av ska vi hinna ha ett genrep också. För...

... på fredag och på lördag ska vi spela på en typ av "afterski" under någon studentvecka dom har där uppe i Hemavan. Sjukt spännande och kul, men jag är väldigt nervös inför det också!

Dax att sätta igång med dagens övning! Om jag bara kan hitta ett ledigt piano... (För många musiker, för lite instrument och plats).

Ha en bra dag!!
Kram!

En bra historia

This happened on TAM airlines.

A 50-something year old white woman arrived at her seat and saw that the passenger next to her was a black man.

Visibly furious, she called the air hostess.

"What's the problem, ma?" the hostess asked her

"Can't you see?" the lady said - "I was given a seat next to a black man. I can't seat here next to him. You have to change my seat"

- "Please, calm down, ma" - said the hostess
"Unfortunately, all the seats are occupied, but I'm still going to check if we have any."

The hostess left and returned some minutes later.

"Madam, as I told you, there isn't any empty seat in this class- economy class.
But I spoke to the captain and he confirmed that there isn't any empty seats in the economy class. We only have seats in the first class."

And before the woman said anything, the hostess continued

"Look, it is unusual for our company to allow a passenger from the economy class change to the first class.
However, given the circumstances, the commandant thinks that it would be a scandal to make a passenger travel sat next to an unpleasant person."

And turning to the black man, the hostess said:

"Which means, Sir, if you would be so nice to pack your handbag, we have reserved you a seat in the first class..."

And all the passengers nearby, who were shocked to see the scene started applauding, some standing on their feet."

Min lediga helg!

I helgen tog jag ledigt från skolan. (Ja, skolan tar aldrig riktigt slut här, eftersom vi övar och har oss även på kvällar och helger). I fredags kom syrran hit och hälsade på! Supermysigt! Vi lagade mat tillsammans, hängde med Albin en stund (Albin och Anette känner ju typ varran sen tidigare), åkte och handlade, sen såg vi film på mitt rum. Vi hann också med att prata massor! Tack för det behövliga besöket syrran!

Lördag, ja, så var vi några som packade in oss i en bil och drog till Umeå. Vi gick på musikanten (ett måste) där jag införskaffade mig ett munspel! Vi gick sen på stan, jag och Tom kikade på inredningsgrejer till han och Nils rum.
Vi träffade senare fler dallasbor, så vi gick till Max och åt middag. Gott och trevligt!
I väntan på något annat, gick vi till Game Zoone och spelade lite biljard.
Jag, Jonas och Tom hamnade sen på en pub, med ännu fler dallasbor. Satt där ett tag och pratade och hade det trevligt, innan vi traskade till café station för att lyssna på vår klasskompis Pontus som hade sin projektkonsert där. Jag vill inte påstå att jag gillade texterna, men Pontus och bandet var grymma!!
Min kära Miriam dök också upp! Det var kul! Och roligt att presentera mina vänner för henne!

Söndagen bestod dock mest av övning igen. Men det gick bra, och det var kul, trots min onda hals.
Och på tal om övning... Jag ska gå iväg och öva nu.

Middag på Max

En koncentrerad Jonas

När dom andra grabbarna vart less på att spel biljard, så tog jag och David över spelet. Vi hann dock inte spela klart, men jag skulle nog ha förlorat rätt fett om vi spelat klart. Hah!

Tompis och jag på Pipes

Jag och Jonas på Pipes, en Tom skymtar också där bak. hah!

Pontus och bandet lirar Sabbath

 

 





haha!

Jag hade älskat att sitta i den där vagnen! Så underbart!
(I mitten är det som bäst)


SE DETTA KLIPP!

Jag vet inte vad man ska kalla detta klipp... Dokumentär?
Det handlar i alla fall om förintelsen, abort och livet här och efteråt.
Otroligt tänkvärt! För alla, vem du än är!!
(Känsliga tittare varnas för groteska bilder från förintelsen, men det är mest bara en period ett antal minuter in i klippet).



.

"Du är mer än vad du har blivit" - Mufasa


Födelsedagsfirande

I lördags var det dax för min kära klasskompis Liselotte att fylla år. Vi kelv upp i ottan och traskade till hennes rum för at väcka henne med en födelsedagssång och ett antal serpentinsmällare. (Det var skönt att gå och lägga sig igen efter det... :)
Dagen till ära var vi några som tog bussen in till Umeå för att umgås tillsammans. Vi traskade runt en stund, fixade biobiljetter till Lejonkungen 3D och åt god middag på en restaurang. Ja, sen såg vi ju bion också. Fy va bra film! Jag har sett den alldeles för sjukt få gånger i mitt liv!
Dom sista timmarna i umeå spenderades på centralstationen. Den buss vi trodde vi skulle ha åkt med, skulle ha lämnat oss i Sikeå, så vi fick ta en senare buss.... Men, vi hade kul ändå. Vi körde en associationslek, och sen sjöng vi stämsång och andra sånger, med och utan gitarr.

Väl tillbaka på Dallas, hade dom andra fixat och donat med ballonger på Liselottes rum, och även slängt ihop en tårta. Vi sjöng en andra gång för födelsedagsbarnet, sen umgicks vi och spelade piratspelet som jag, Tom och Nils gav henne.
Jaah, detta vart minsann en bra dag! Dagens minus var när jag fick en rejäl hostattack som gav mig blodsmak i munnen. Men det gick över.



Tänkvärt...


Mycke nu!

På min Att-göra-lista finns det en hel del punkter...

♦ Plugga text till "Chasing Pirates" och hitta rätt tonart

Detta är min sångläxa. Jag ska kunna den på måndag, och då ska jag ha tagit reda på tonart, lärt mig texten och kommit på i vilken takt den går, och såklart lära mig sjunga den på ett bra och eget sätt.
♦ Träna octaver
Jag ska lära mig att ta tonerna snabbt i en octav på pianot, och alltid ha lägsta tonen emellan. Äh, svårt att förklara här...
♦ Träna wailing, artikulation, timing.
Dom vanliga övningarna som finns på övningsskivan vi jobbar med.
♦ Gå igenom sånglektionen
Jag spelar in mina lektioner så jag kan lyssna och göra om det jag gjorde på lektionen, och än en gång få "hjälp" av sångläraren.
♦ Öva ensaemblelåten
Jag har en egen låt i ensemblen, så jag ska träna upp den.
♦ Öva pianot till "Astronaut"
Jag ska lägga ackord och lite plink till en annan ensemblelåt vi har.
♦ Apologetiken
Jag måste göra klart mitt arbete inför redovisningen om Teode'ceproblemet (stavning?) på torsdag. En redovisning på 20 minuter....
♦ Lyssna på Davids låt
I Bruksmusik har vi blivit indelade i grupper om 2 och 2. Jag är med David, och vi ska göra varsin låt, och hjälpa varanadra med den andras. Jag ska alltså lära mig hans låt, text och stämmor. På tisdag ska den spelas upp.
♦ Träna in nya tonarten till Fact Fiction
Fact Ficktion är min låt som jag ska spela och sjunga på bruksmusiken, som också ska spelas upp på tisdag. Jag har måstat byta tonart på låten, vilket också betytt att jag måstat transponera om den på pianot. Till det måste jag också lära mig en massa extra plink + att som sagt sjunga till... Det är svååårt för en ovan en som jag!
♦ Stryka lusselinnet
Ja, det kan ni kanske räkna ut själv vad jag menar med det. Linnet ska återlämnas tvättat och struket.

+ några fler smågrejer.

Jag siktar på en ny level! ;)

Vardag m.m.

Efter detta lov har det varit väldigt svårt att ställa tillbaka dygnet. Trots att jag gått och lagt mig i normal tid så har jag ändå legat i sängen och ibland väntat i timmar på att bli trött och somna.
Sedan i måndags har det varit väldigt intensiva dagar, hundrasjuttielva saker att göra tillsammans med en inte allt för kry kropp ännu. Så igår, efter att ha övat 4 timmar + vanlig skoltid hade jag tänkt att jag skulle få njuta av en film i goda vänner lag, men jag insåg rätt snabbt att jag var för trött för det, så jag gick till mitt rum.
Nu känner jag mig utvilad efter en 8,5 timmas sömn.

Dagens minus är att jag har fått ont i magen igen, så att sjunga upp och försöka använda stödet går inte så bra, när det gör ont... Så jag tror inte att det blir att öva så mycke för att komma upp en till level just idag.
Level? tänker ni kanske nu... Det är några på skolan som har uppfunnit "Livets Spel". Ett bra sätt att motivera till övning! Om man tränar 4 timmar (och dokumentarar det) så kliver man upp en level. När man gjort det så är det 5 timmar till nästa level. Efter 5 kommer 6, osv. (Om jag förstått reglerna rätt...) Dom skulle skriva spelreglerna här i dagarna.

När vi hade cellgrupp senast så pratade vi lite om att vara behövd.
För några kvällar sedan knackade det på min dörr. Det var en kille som sa "Visst är du undersköterska? Kan du kolla på mitt finger?" haha!! Jag tyckte det var jättekul att han kom och knackade på för en sådan sak. Han hade skurit upp fingret rejält för ett antal dagar sedan och fått en udda sårskorpa. Jag konstaterade att det inte var någon fara med det, bara han höll det rent och så. Han har efter det knackat på min axel ibland för att visa hur det ser ut, lite som en kul grej också tror jag.
Hur som helst, så kändes det jättekul att faktiskt vara behövd, även för en sån grej som inte var så allvarlig eller så. Jag ska bli bättre på att ta vara på sånna situationer, för det känns mycke roligare om man ser det som att man behövs. :)

Tjing!

Ps. Visste du att om du fejkler stort i mer än 10 sekunder blir du gladare på riktigt!


.

 

 

 

"Family and Friends are the most important ingredient in this recipe of life"
- Unknown


"Sometimes the hardest thing and the right thing are the same."
- Unknown


Coolt spelat

 

Tror några hade svårt att bestämma vem som skulle spela gitarr... :P


Noteringar...

♦ Jag kollar alltid om jag har nycklarna med mig efter att jag stängt längenhetsdörren som automatiskt går i lås.
♦ Wordfeud är ju kul!
♦ Nu när jag bott i lägenheten min några dygn, så blir jag så sugen att fixa till den lite! Måla om lite grejer, laga hålet i väggen, flytta om lite. Men, det får bli till sommaren.
♦ Jag längtar efter min cellgrupp!
♦ Idag ska jag gratta min kusin! Undra om min present blir bra, det skulle va coolt om den var! ;)
♦ Tror jag åker tillbaka till skolan imorgon, och hoppas på att någon kan låsa upp klassrummet med alla böcker jag skulle behöva få itag på.
♦ Jag vill ha en ny bloggdesign!
♦ Nu ska jag gå på stan!

Take care now, byebye then!

"Citat vi minns" 2011

Jag har dom senaste tre åren haft som tradition att skriva något som jag kallat "Citat vi minns" från det gågna året.
Jag brukar lyckas samla på mig rätt många härliga kommentarer och kloka ord, och likaså detta år.
Tyvärr är i stort sett alla försvunna... Eftersom många kommentarer och roliga meningar ofta kommer spontant, ute, på bussen, i en kö, i aspens soffa osv så har jag skrivit ner dom i min mobil direkt.
Dessvärre pajade ju min gamla mobil, som hade 11 månaders citat i sig. Tyvärr hann jag lägga alldeles för få av dom på minnet. Därför är allt borta... Det är en stor sorg för egen del! Jag brukar ha väldigt kul när jag skriver ner alla citat för världen! Och det är väldigt kul för mig att läsa dom något år senare igen.

Det lilla jag lyckats skrapa ihop är mestadels från Dallas, såklart. Kul för oss, kanske mindre kul för er andra. Men, det är vad jag har!

"Jag gnisslade så mycke tänder, så jag kunde inte sova i samma rum som mig själv!"
- Pontus
"Macomboo!!" - Tom citerar en utlänsk fotbollsspelare
"Har du kvar uniformen?..." - David
"Visst ligger Dalarna i Småland?" - Pontus
"Allting är relativt... utom Norsjö." - klotter jag tog bort på skolan
"Pass på!" - SångAnna
"Det är en kompis till mig som jag inte känner just nu" - Elev på Yrkesgymnasiet
"Njut av nuet, carpa lite diem!!" - David
"Man. kan. inte. säga "Är vi fulla bussen?"!!!!!" - Albin
"Det smakar... abstrakt..." - Jonas
"Ingen människa är så liten att hon inte kan nå upp till sitt eget hjärta." - okänd flicka
"Men skämtet" - Nils
"Jag saknar dig kära syster!" - Syster
"He borde gå!" - Liselotte
"Men vad i...??? Vad har hänt, Martina? Vad gjorde ni i Pite´ egentligen??" - Mamma
"Help me need you" - Unknown
"wowh" - SångAnna
"Tystnaden är en del i talet" - min anslagstavla
"Mjölk är inge nyttigt när det finns saft!" - elev på YG
"Jag för över 250:- när jag kommer hem... punkt..." - Bror
"Märta!" - Albin
"Va heeendeeh?!" - Nils
"Men man kan få så mycke själsgladjehet av godis!" - Tom
"LAN hos Kjerstin!" - Albin
"Dra åt snööre!" - Jonas
"Potatisarna skalar sig ju själva när dom ser dig - Du är ju så snygg!!" - Elev på YG
"Martina, jag är livets glass." - David
"OJ!! Jag trodde det var mitt rum! Det ser ju likadant ut!" - Sara
"...hans kompis ville bråka, men vi satt där och diskuterade när glassbilen brukar komma..." - Elev på YG
"Vadå, är det lucia idag?" - Johannes, klädd och klar för luciatåg
"Jag satt och tänkte, vad är det för fyllis som kört in på alla p-fickor, sen kom jag på att det var skottarn." - Betty
"Fönsterpervo!" - David
"Det är ingen idé att du är ute på sommaren, du bländar ju solen!" - Elev på YG

"Hej! Vet du, jag gick förbi pjörken idag på väg till Gyn-Gymmet, och under den stod det en Ebil-get. Vart den kom från det vete..e.. katten. Ja iaf fick den mej att tänka på dej, jag utnyttjar nu min fullmakt och bestämmer att du MÅSTE komma tillbaka och hänga med mej på måndag, men du hade ju faktiskt redan tackat ja.. Det är hur du ska få dej hem dagen efter som är problemet, men det behöver du ju inte tänka på nu. Nu ska jag gå och stämma orgeln. Ha en trevlig tjej, tjejen! /spindelmannen i uppsala domkyrka" - Ihopskrivet av Eija


Jag sörjer hemskt mycket att jag har borta en massa citat från Johan, från Markus, från kollegor från mitt jobb, sommarjobbskompisar, texterfraser jag fastnat för i vissa låtar m.m.
Men, jag vet i alla fall att jag har haft kul, för det var mycket som jag hann skriva ner i min förra mobil.



Årets låt

 


 

Årets bilder


 

GOTT NYTT ÅR!!!


RSS 2.0