Matt Corby - Light Home

Detta är min nya favoritlåt, en riktigt feel-good låt som bara får mig att må bra när jag hör den. Dock lyssnar jag helst på den på spotify, alltså studioversionen, men jag måste ju visa hur snygg han som sjunger är också! *Eller hur Mirre?!* ;)

Se, lyssna och njut!

(För mer underbart:   http://www.youtube.com/watch?v=KSqnahuC-fs  )

 


Öppen Scen med knytfika = mums!

Igår hade "anonym" anordnat knytkalas i Kulturrummet med öppen scen.
Jag gick dit utan fika, och bara för att lyssna om någon (lite mot förmodan) skulle få för sig att spela en trudilutt eller två.
Plötsligt var det jag som satt ensam vid pianot och spelade och sjöng för halva skolan som samlats för att ha en mysig stund tillsammans. Jag var inte uppsjungen, inte förberedd eller någonting annat i den vägen heller! Men jag gjorde det! Så inpulsivt och simpelt det bara kunde bli! Trots bubbla i halsen, trots att jag tappade bort mig lite i mitten, så var jag nöjd för att jag bara gjorde det! Jag hade kul! :)

Jag gick ut som framträdande nr 3, sen följde det ett helt gäng med andra musikstycken av blandat folk. Även ett par fina och djupa dikter lästes upp.
Detta måste ske igen! Det var supermysigt!

 

 


 

 

Detta är bara en annan bild som jag gillar väldigt mycket! Grabbarna på bilden heter Anton och Gabriel, och dom gör mig ofta väldigt glad! På denna bild carpades det massivt med diem, och sol!


Rackarns mage!

Igår var det en sån där dag som man inte längtat efter.
Kul var i alla fall sånglektionen, men det var även där jag kände att något var fel. Vissta magstödsövningar kändes inte som dom brukade...
Tur var också att jag fick den äran att hänga med Nils och Tom på deras rum. Som vanligt spelade Tom gitarr och Nils gameboy, och jag låg på mattan och filosoferade. Klockan var då kring 1-tiden, då jag bytte mattan mot Toms säng. Där blev jag sen liggande. Magen gjorde såå ont! Intervaller på 1-2 minuter av fruktansvärd smärta gjorde att jag bara ville försvinna. Jag blundade, kröp ihop som en boll och försökte andas normalt. Sen fick jag vila i 5-15 minuter innan nästa smärtintervall återkom. Så höll det på resten av dagen, och intensiteten bara ökade eftersom.
Jag var otroligt glad att jag fick vara på grabbarnas rum, så jag slapp vara ensam.
Vi hade sen cellgrupp på mitt rum, då försökte jag bita ihop lite, men mot slutet gick det inte riktigt. Sen tog det fart.
Några timmar senare satt jag med David och Nils på akuten i Umeå. Prover togs, jag fick vänta (hann sova lite) sen kom doktorn och klämde på magen en massa.
Som vanligt (har ju varit in på akuten förut för samma sak) kunde dom inte säga vad det var det rörde sig om. Men jag var nöjd med att dom undersökte mig mer ordentligt än vad någon annan doktor gjort förut.
Detta var alltså 5e gången jag besökte akuten för samma typ av magsmärta.

Tack Joel som ställde upp och skjutsade mig! Och tack David som följde med för Joels och min skull!



Bilderna togs kvart över 1, vi var alla sådär lagomt trötta. Jag kanske lite mer än dom fnittriga grabbarna.

Idag har jag försökt komma igång med maten igen. Gårdagens intag var en normal frukost, till lunch åt jag en potatis och en macka, sen blev det bara några klunkar yoghurt innan vi åkta in på akuten.
Dock har jag inte varit så sugen på mat idag heller. Har ätit i alla fall... Har haft ont, men betydligt mer hanterbart.

Rackarns mage!

SHIT! va gamla vi är!

I helgen hade min kära klass en fet, grym och bra konsert här på skolan. Titeln var "SHIT! Va gamla vi är!"
Rollfigurerna Gun och Erling satt och mindes tillbaka till gamla goda tider, varvat med barnbarnens smak och tycke av musik.

Låtlistan:
Dream a little dream of me - Mamas and papas
Down on the corner - Creedence
Numb - Linkin Park
Final countdown - Europ
Gimme Gimme - Abba
Forever young - Alphaville
Viva forever - Spice Girls
Im so exited - The Pointer Sisters
When you were young - The Killers
När vi två blir en - Gyllene Tider
Don´t you want me - Atomic Tom
Pokemon
I would do anything for love - Meat Loaf

Fy så fruktansvärt kul det var!!! Jag skulle vilja göra om det där hur många gånger som helst!
Tack, älskade klass för att vi är så kickass!!

Jag och Frida, 60-talsbrudarna

Dom coola grabbarna                                                    "Gun och Erling"

 

Jag sminkar Jonas lite

Jag sjunger "Dream a little dream of me"
(Foto: Jenny Edin)

Jag och David duettar med "Don't you want me"

Pokemon, oh yeah!
(Foto: Jenny Edin)

Detta är Tom, som solar i Pikachu-dräkten jag sydde för någon helg sedan!
(Foto: Jenny Edin)

 


Bla. tunghäfta

Igår var jag med om något jag aldrig varit med om förut. Jag fick total tunghäfta!
Under en promenad med en vän, och ett samtal som startade ett kaos inom mig, tog det bara stopp! Jag fick inte fram nååågonting! Jag försökte flera gånger säga att jag inte kunde prata, men det gick inte! Till slut fick jag fram att jag inte kunde prata, och vi fortsatte gå, tysta. Till slut bestämdes det att vi skulle prata om något helt annat, och först då kunde jag prata. Otroligt obehagligt!

Första helgen under lovet var jag ju hemma i jörn och sydde en massa. Jag sydde en Pikachu-dräkt till Tom som han skulle ha på konserten vi hade i lördags. Riktigt fin blev den, med detaljer och allt!
Men inatt drömde jag att ränderna på ryggen spårlöst försvann under konserten! Ingen visste vart dom var, ingen hade sett när dom försvann och det var mer eller mindre en katastrof!

Nu, när konserten är över, är det dax för oss att ha "fria studier" typ. Vi får göra vad vi vill, "öva och dricka kaffe", sätta ihop duo-projekt, spela in, göra egna låtar, va vi vill under två veckors tid.
Jag kan inte bestämma mig för vad jag vill göra. Eller, jag vet vad jag vill, men jag känner inte att någon annan (hittills) verkar sugen. Jag skulle vilja ha en duo eller trio, där vi repar låtar med stämmor. Rock, pop eller visor, spelar ingen roll.

I helgen var Miriam här och hälsade på. Ja, familjen och kusin Carro också, men Mirre stannade kvar över natten. Idag kommer Linnéa hit över dagen. På onsdag dyker Markus upp för att stanna till torsdagen då han har sökning här på skolan. Dessa besök kom och kommer väldigt lägligt!

Williams Dop

Det har varit lov, och det har varit skönt.
Jag ids inte utveckla det så mycket just nu. Men...
Torsdag: åkte hem. slapparkväll
Fredag: klippte, mätte och sydde i tyg. Hälsade på småkusinerna på kvällen
Lördag: Sydde sydde sydde
Söndag: Familjedag hemma hos mampap
Måndag: Heldag med David från klassen. Gick gick, åt och gick
Tisdag: Bodaborg, hälsade på kusin, bakade och fick besök av Johan
Onsdag: Markus hälsade på. Lunchade med Jonna, sökte NML
Torsdag: Gick på stan, hängde med kompisar, sen åt jag pizza med några andra kompisar. Tom kom på kvällen
Fredag: Åkte tillbaka till skolan. Handlade och åt middag med Joel. Hängde i Aspen.
Lördag: Promenad. Samtalade med Joel. Såg hockey. Bastade. åkte hem.

Söndag!
Då steg jag upp och gjorde mig klar för att åka iväg på dop! Mina vänner Peter och Frida fick en fin liten William för snart 5 månader sedan. Det var trevligt att få vara där! Fin dopgudstjänst och fina sånger!



Noteringar...

♣ Vaknade 10.13 av att det startade en pumpbil ute på gågatan, som ännu väsnas. Jag minns inte när jag sov så länge sist. Och jag undrar hur länge till jag hade sovit om inte oljudet börjat.
♣ Har fixat säng till läggan! Känns skönt att slippa bry sig om att fixa hit något när jag flyttar hem igen.
♣ Sommarn är säkrad! Strokeenheten blir inte av med mig, förutom när jag ska ha två veckor semester i juli.
♣ Jag bakade cupcakes i tisdags. Någon som vill ha en eller två? Jag kan inte frysa in dom och kommer inte kunna ta med dom till skolan.
♣ Jag är så sjuuukt peppad på konsert!
♣ Jag har ansökt att gå ett år till på Dallas!
♣ Jag träffade min vän Jonna igår över en god lunch på Lilla Mari. Det var väldigt trevligt!
♣ Jag är sugen på att baka mer....
♣ Boda Borg gav mig träningsvärk i bara höger lår... Det hade väll kunnat fördela sig lite, hade varit lite bekvämare.
♣ Jag älskar min familj!
♣ Jag vill ha sommar, NU!


Att vakna på fel sida

Rackarns va fel sida man kan vakna på... Varför? Har jag drömt något som gjort mig ledsen, eller vad handlar det om?
Jag vaknade i alla fall och ville bara dra täcket över mig. Jag ska alldeles snart plockas upp för att dra till Boda Borg med några släktingar/släktingars släktingar. Det är ju kul där! Men jag ville bara inte!!
Till slut lyckades jag få mig ur sängen. Har nu ätit frukost och gjort mig klar, så nu väntar jag bara på hämtningen. Jag sitter och försöker tänka rött, rött, rött! Det känns lite bättre, och nu tror jag och hoppas att dom underbara människorna kan hjälpa mig att ändra färgen denna dag. :)
Men, som sagt... Vad kommer det sig av när man vaknar på fel sida så?

Jag har i alla fall haft ett bra lov hittills. Jag har varit hemma i Jörn mellan torsdag och söndag. Då hann jag med att sy en massa, hälsa på hos mina småkusiner, sy lite till, och i söndags kom mina syskon med respektive hem. Då solade vi, åt gott och spelade Wii.
Igår hade jag en heldag med David från min klass. Han hörde av sig och sa att han skulle vara i stan. Vi gick runt väldigt mycke, det var ju så fint väder. Lagade mat och åt, hälsade på Nils som jobbar på Ica Torget. Sen avslutades kvällen med en film. Jag hann också träffa Linnea, och Nils anslöt den sista timman innan det var dax att säga hej och godnatt.

Jag vill väldigt gärna åka tillbaka till skolan typ nu... Jag skulle behöva och vilja öva!
Jag längtar också efter folket, såklart. Sen vet jag inte vad jag tänkte på när jag packades i torsdags. Jag tog ju typ inte med mig några kläder hit! Så jag längtar att få komma tillbaka till skolan, tvätta och dra på mig mina mjukiskläder!

Nu kommer min hämtning!
Ha en röd dag!

Flöjt


Överraskning

Roliga överraskningar gör mig glad!
Jag kom hem till min lägenhet nu ikväll efter en skön helg hemma i Jörn. Slog mig ner vid soffan och plockade bort lite på soffbordet för att rymma min dator. Då såg jag plötsligt att det stod mitt namn på ett visst föremål på bordet.
Detta var vad jag såg!



Jag skrattade högt för mig själv! Jag skickade ett sms till Linnéa och frågade om det var från henne. Men hon visst inget, hon hade hittat det i brevlådan.
Jag öppnade försiktigt ena sidan och såg till min förtjusning att det var en Daniel Marriweather-CD i den roliga inslagningen. Jag förstod fortfarande inte vem det kom från. Jag kan inte komma ihåg att jag berättat för någon att jag tycker att Daniel är bra! Så jag grubblade en stund till... Sen, när jag öppnade cd-skivan, låg det en lapp med "D-bag" i. Haha! Då föll poletten ne!
Det var från David i min klass!

Mer sånna här överraskningar till folket! Det för en glad!



RSS 2.0