Toalettregler

Idag har jag jobbat! Hör och häpna!
Jag har inte jobbat sen den 19 augusti.
Det var inte skönt att stiga upp imorse, men när är det det egentligen? Hur som haver. Jag gruvade mig igår för att dra till jobbet... (jörnköket) Men, när jag väl kom dit gick det jättebra. Jag minns ovanligt mycke om hur man gjorde och sen var det så skönt att få vara effektiv en stund. Dock inte världens roligaste arbetsuppgifter....
-Skalat 30 kg morötter
-Kluvit och rensat över 200 kilo vitkol (dock inte ensam, det var jag och en till)

I alla fall.. På eftermiddags-rasten började jag läsa på ett papper som låg på bordet i personalrummet. Det var nya toalettregler som kommit...

Läs och begrunda:

Toalettregler

 2008-09-30

 Till samtliga anställda

Tidigare har samtliga anställda varit tillåtna att gå på toaletten under okontrollerade former. Från och med dags datum kommer en Toalett BesöksKontrollering att tas i drift. Denna besökskontrollering har skapats för att säkerställa alla anställdas tid på toaletten samt för att bidra till att alla anställda behandlas likställt.

Som ett led i den TBK kommer ett Toalett BesöksKonto att ges till var anställd, som första dagen i varje månad laddas med tjugo Toalett BesöksPoletter. Dessa poletter kommer att stå kvar från en månad till nästa om de inte utnyttjas.

Inom fyra till sex veckor kommer alla dörrar till toaletterna att förses med identifieringsstationer med röstidentifieringsfunktion. Innan denna månads slut måste var anställd lämna ett röstprov (ett normalt och ett vid stress) till Administrationsavdelningen. Röstidentifieringsstationerna kommer att vara funktionella, men inte avvisande under hela månaden. De anställda bör under denna tid bekanta sig med stationerna.

Om BesöksKontots poletter når antal noll kommer inte dörrarna att låsas upp för den anställde förrän den förste den följande månaden. Vidare kommer att toalettbås att utrustas med indragningsbara toaletthållare. Om båset är upptaget mer än tre minuter kommer ett alarm att ljuda. Trettio sekunder efter larmets slut kommer hållaren att dras in i väggen, toaletten spolas automatiskt och båsdörren kommer att öppnas. Om båset fortsätter att vara upptaget kommer ett foto av användaren att tas.
Fotot kommer sedan att placeras på Personalavdelningens anslagstavla. Om någons bild kommer upp tre gånger kommer detta att resultera i direkt avsked. Om Ni har några frågor angående dessa nya rutiner, var god och fråga er handledare. De har alla fått avancerade instruktioner.
.......

Jag har varit otroligt trött idag, vilket kanske bidrog till tårarna som rann när jag läste dessa regler. Jag skrattade hur mycke som helst! Tänk om det skulle vara sådär!

Det roligaste var att en av tanterna som jobbar där började läsa papperet, men slutade efter några rader eftersom hon blev så upprörd, och sa att om dessa regler skulle införas skulle hon säga upp sig.

Tack och hej!



Allt om inget.... typ...

   Det är heeelt vansinnigt! Här sitter jag, fortfarande i pyjamasen, i sängen, 3 och en helv timma efter att jag vaknat.... Jag har inte ens ätit frukost än!
Även för denna dag har jag haft planer! Baka paj, chokladbollar m.m. Det jag hade planerat att göra igår, i förrgår och dagen där förinnan. Aldrig blev det av.

   Nu blir det ju kalas på fredag, så innan dess måste jag ju gjort det klart i alla fall... Men inte nu, inte idag.. Har ingen lust.
Som tur är så verkar inte så många komma. Eller, det är ju såklart tråkigt,  hade ju som varit kul att träffa alla! Men det gör det i alla fall lättare att vara i min lilla lägenhet, sen tror jag det blir hur trevligt som helst ändå!  :)

   Angående min stulna "nej tack, ingen reklam"-skylt, så kan jag meddela att den inte var stulen! Däremot vet jag inte hur den hade hämnat i trappan i trapphuset.
Nu är den i alla fall på plats igen, och det känns bra att slippa få alla dessa meningslösa pappersbitar som förstör miljön.

   Jag känner att jag har en riktig sakna-dag idag! Saknar alla möjliga personer, alla möjliga platser, alla möjliga händerlser!
Åh va jag vill till Klara nu! Allt som innebär att få träffa henne är precis vad jag behöver! En vän, en ny plats, underbara stunder! Jag funderar nästan på att impulsåka ner. Bara kliva på tåget i Jörn och dra lixom! Skulle vara sjukt kul! 

*Jag drömmer mig bort!*

Men nu måste jag ta tag i dagen! Kan inte dega i sängen såhär!
Take care now,byebye then!

Jag blir ju 20 även utan kalas...

Jag funderar på att lägga ner allt med kalasfirande till helgen... Tråkigt men, mmm... 
Jag har klarat mig utan kalas i typ alla år tidigare, så varför skulle jag inte göra det denna gång också?
Då kan jag lägga ner energi på att tänka på annat istället.. vad det nu skulle vara.. men det blir säkert jättebra!

Höst höst... Ja, för en gång skulle är jag som peppad på hösten. Alltså, årstiden... lövens färgskiftningar, kallare luft (konstigt att jag är peppad på kyla..) mörka kvällar m.m.
I övrigt känns den inte så speciell... Förutom att Linnea och Maria kommer hem! Äntligen!

Nu är klockan mycke, ännu en gång... Dax att krama kudden!
Take care now, byebye then!

Den är stulen!

Hade jag gjort en så snygg "nej tack, ingen reklam"-skylt?! Nån har snott den!

Typsikt...

Nu måste jag få klaga.... igen....
Jag är bara så less!

Sisådär 12 gånger/år brukar jag ha huvudvärk. Mest troligt nått jag ärvt.
Jag är i alla fall evigt tacksam att det inte är migrän, men den här huvuvärken är inte så rolig den heller.
Den förstör i alla fall så mycke! Tex så hade jag och syrran pratar om att fara och simma nu på morgonen. Nu blir det inte av, för jag var så opeppad till stor det pga huvudvärken. Steg upp å skulle göra mig klar för typ en timma sen, men det började pulsera i huvudet, och då kändes inte simning som nått som får det att sluta.
Jag som var så peppad tidigare!
Men, simhallen finns ju kvar, huvudvärken försvinner ju (till slut), så nån annan gång ska man väll kunna pricka in.
Men som sagt, jag är så less!

Nu är det inte ens en vecka kvar innan jag är 20 år! Helkonstigt.... har jag levt så länge? :P

Jag har nog tänkt att åka hem till veckan och baka. Massor.


Ha en bra dag, och kör försiktigt!


Beautiful Flower

Tack Anette!
http://www.youtube.com/watch?v=0Zbn7Khv8zM

Lav ya!

Såhär menar jag....

Jag drog en vinstlott att få födas till mitt liv!
Jag kanske klagar mycke, men:
  • Jag är ändå frisk! jag har en frisk familj, friska vänner! underbar familj och underbara vänner!
  • Ett bra hus att bo i som har tak och värme, vatten och el. 
  • Jag kan jobba (om jag vill) och tjäna pengar.
  • Jag kan roa mig med att gå på bio eller göra andra kul grejer! Resa!
  • Jag har fått gå skola, och kan gå mer om jag vill!
  • Mat är en självklarhet!

Jag är lyckligt lottad! Jag drog en vinstlott!
Så Martina! Sluta klaga!

Vinst

Fy vad jag är lyckligt lottad!!






Helt otroligt!

The fun is over... and now?

Man ska inte läsa andras bloggar! Då är det inte lika roligt att skriva sin egen...

Denna gång ska jag göra ett försök att inte skriva så tråkiga grejer.

   Som många kanske vet så har jag varit i Turkiet en vecka. En av dom bästa veckorna på länge!
Först och främst för att jag fick resa med Jonna, men även för att det var varmt och soligt! Ibland kunde man dock tycka att det var lite för varmt. Speciellt innan vi bestämde oss för att till slut skaffa AC på rummet...
   Vi åkte ospec. och hamnade då i Alanya. Jag hade dock redan varit där en gång tidigare med klassen i 9:an. Men det var en trevlig stad, så jag hade inget emot att vara där igen.
Vi hamnade på hotell Neray. Själva hotellet var väll bra i sig, men det hade några minus också. Tex. mat och dryckförbud på rummet, dom var petiga med handdukarna, och dom behandlade gästerna olika.
   Vad gjorde vi i Alanya då? tja, inte så mycke egentligen.
En dag besökte vi ett turkiskt bad, vilket var helt underbart! För 200 kronor fick vi peeling och skum"bad"/massage, och efter det en helkroppsmassage och ansiktsmask. Inte illa!
En annan dag köpte vi varsin luftmadrass och låg och flöt runt på havet. Det var fantastiskt skönt! Men vi gjorde det rätt dag, för dom kommande dagarna bjöd på större vågor. Ja, då menar jag verkligen att dom inte var små!!
Dom övriga dagarna blev rätt lika varran, men ack så underbara! Dom ägnade vi på stranden eller vid poolen på hotellet.
På kvällarna var vi ut och åt på restaurang, en ny varje gång. Vissa bättre än andra.

   Lördagen inna jag begav mig till Turkiet så gifte sig min syster.  Hon var/är världens vackraste!
Vigseln i kyrkan var väldigt vacker, men rätt jobbig för egen del. jag fick inte stopp på tårarna, och jag tyckte inte ens att det var jobbigt! Skitstörande! Jag antar väll dock att det var spänningar som släppte. Innan hade jag varit stressad och lite nervös, och när jag satt där i kyrkan så fanns det inte längre nått jag kunde göra, det var över!
hela denna fantastiska dag ska jag aldrig glömma! Den var så rolig, den var så fin! Å jag älskar min syster och hennes nya man!

Nu är ju dock det jag sett fram emot så länge, över.... Vad ska hända nu?!


Jag nöjer mig för nu.
Vill du se bilder från bröllopet eller turkietresan så kan du alltid kika in på min bilddagbok.
Mamartina.bilddagboken.se

Take care now, byebye then!

RSS 2.0