God jul mina kära vänner!

 
 
 
Sitter nu hemma i huset där Vincent bor. Vi ska äta american pancakes till frukost tillsammans med hans vänner Philip och Emanuel, hans föräldrar och hans bror. 
Snön ser man inte en skymt av, men grannen har i alla fall klätt sitt hus och sin gård med sjuttioelva belysningsslingor, julgransbollar och tomtar. :)
Ikväll blir det en iförvägsjulafton med en man som heter Micke. Och vad gäller det andra julaftonsfirandet, imorgon, så har jag faktiskt ingen aning om vart vi ska. Det är "Gun" och "Leif" och "Ingegerd" och "Fredrik" och "Siv", hit och dit. Bara en massa namn, men nån ska vara nån morbror, nån ska vara en farmor osv. :)

Efter en hel gårdag med ett 1500 bitars puzzel, så hoppas jag på lite mer fysisk aktivitet idag. Vi ska och handla, och det kan hända att det blir kapplöpning i varuhuset om vi ska hinna lägga händerna på den sista julskinkan. 

God jul igen, kära vänner!

Lost Generation

 

...

Jag hade skrivit en lista... En lista på allt jag skulle göra dom sista dagarna innan jag åker ner till huvudstaden med min kära. 
Listan ligger så fint på mitt soffbord. Jag ser den, läser den... Där stannar det...
2 av punkterna ser jag dock att jag faktiskt redan bockat av, så det är ju skönt. 

Idag har varit en konstig dag, vad gäller mitt mående. Jag har känt mig riktigt sliten och seg, huvudvärk å sånt. Stackars Hugo som jag skulle barnvakta några timmar unde dagen, han ville att vi skulle leka tagen, men vi hamnade i kojan ( = under en filt) och läste en bok... Han verkade nöjd ändå, men han som älskar att leka tagen. 

I alla fall, detta är nog anledningen till att jag inte fått nått gjort idag. Men, jag vet också att jag faktiskt jobbar bättre under press, i alla fall när det gäller sånna här saker. Så, det kanse är lika bra. 
Förhoppningsvis vaknar jag pigg imorgon, efter en efterlängtad helnatt i min säng! Jepp, för nu är oljudet borta! ♥

Oljudet

Nää, nu är jag så less!! Dumma ljud i mitt sovrum! Jag vill ju kunna sova i min säng!!! 
Som jag nämnt i ett tidigare inlägg så har det dykt upp ett konstigt mullrande ljud som ibland är så kraftigt att det vibrerar i golvet eller skallrar i saker längst mina väggar. Och bara i sovrummet... 
Det positiva med att det bara låter i sovrummet är ju i alla fall att jag har ett annant alternativ. Min bäddsoffa börjar vara ganska mjuk nu, men den är ändå inte optimal för min kropp... Jag har börjat misstänka att huvudvärken jag dras med är en kombo av att det är soffan jag sover i, och att jag sover sämre i den än i min säng. 
Jag har gjort mina försök att sova i sängen när ljudet har varit mindre, men jag blir ändå sååå stressad! Ljudet ÄR stressande! Och om jag då ändå kunde sova hela nätter med öronproppar, men då ska jag ändå bara vakna hela tiden och ta ut dom för att det kliar...
Jag har pratat med hyresvärden om detta, och dom har försökt lokalisera vart ljudet kommer från, men dom har inte heller lyckats... Det känns ju nästan hopplöst!

Jag vet att det är i-landsproblem, ett lyx-problem. Men, den står ju bara där! Min underbart sköna säng. Min rygg och mitt huvud vill verligen sova i den! 
 
 
På tal om något annat, så kommer dom 168 timmarna framöver innehålla 5 jobbpass på Lilla Mari + två städpass, ett till jobbpass på sjukhuset, två svängar hem till Jörn, packning, förhoppningsvis minst en glöggkväll,  en övernattning med vänner hemma hos mampap efter lussecupen ikväll, förhoppningsvis häng med kusinerna, en bussresa till Dallas vidare till Umeå och sen en tågresa ner till stockholm. 
Mitt liv brukar ha en förmåga att blir såhär. Det går en evighet när inget händer (stundvis självvalt), och så helt plötsligt så ska allt göras!! Men så länge jag hinner, så klagar jag inte! =)
 
Nä, nu ska jag göra mig i ordning och gå till Lilla Mari. 
Kom dit å fika vettja! Kram!
 
 

Tack

Det har varit en frustrerande dag...
Men så hittade jag den där julklappen, som jag fick för halva priset tack vare Emma Lundgren som gav mig en Wrapp!
Jonas Lundgren ringde plötsligt på min mobil och sa att han ville kika förbi en stund, och det var då skönt att få ur mig lite frustration efter dagen, och såklart, träffa honom!
Och när jag sen gick på Ica, dök en man (Pär Eriksson) upp breve mig och sa "Hej Åhman" och gav mig en kram. Detta fick mig att le, och jag log hela vägen hem och ler fortfarande inombords. Jag vet inte varför, men jag gör bara det. :)
 
Tack Emma, Tack Jonas och Tack Pär!
 
Ps. Wrapp är en bra app!
 
 

Pepparkakhusbakning

För ett gäng år sedan försökte jag och mina syskon införa som tradition att vi skulle åka hem till mamma och pappa någon helg i december, och slå oss ner vid köksbordet med diverse kristyrer och godis. Vi skulle dekorera pepparkakshus.

Tyvärr blev det inte så mycke mer än kanske bara två år av den raditionen, då. 
Men i onsdags kväll plockade vi upp den igen! Den här gången köpte vi istället färdig pepparkaksdeg och stansade ut egna delar, istället för att köpa ett färdigt och bara sätta ihop. 
Julmusik och glögg förhöjde verkligen stämningen, men det var främst av allt, mest mysigt att få hänga med mina syskon. ♥
 
 
 
 
 
I helgen har jag, förutom att jobba på Lilla Mari, varit hemma i Jörn och firat mamma som fyllde år igår. När mina syskon också kom hem, så fortsatte vi lite i pimpa-pepparkaks-temat. Då mest bara för att dom skulle bli lite extra goda att äta. ;)
  
 
Trevlig 2a advent!
 
 
 
 
 
 

Noteringar...

♦ Natten mot torsdag upptäckte jag när jag skulle gå å lägga mig i min säng, att det var ett dovt ljud som mullrade på, konstant. Jag kände också att golvet vibrerade, och studtals skallrar det i vissa föremål. Och... 6 dagar senare är det fortfarande likadant. VAD ÄR DET FÖR NÅTT??! Jag kan inte sova i mitt eget sovrum ju!
♦ I föttgår skulle jag göra ett försök att göra julmysigt i min lägenhet, julpynta lite. Till jag insåg - med vad? Jag äger en enda sak som är röd, och det är en liten duk. Men julkrubban och julstjärnan får duga. 
♦ Ikväll ska jag och mina syskon baka pepparkakshus! Det ska bli såå mysigt, och kul att få hänga med mina underbara älskade syskon en kväll, tillsammans alla tre!
♦ Imorse vaknade jag före väckarklockan, men lät mig ligga kvar och fundera ett tag. En timma senare kände jag mig nöjd med min sammanställning och reflektion över den höst jag haft. Sånna reflektioner borde man göra oftare!
♦ Som springvikarie måste man ställa sig tillgänglig. Tillgängligheten gör mig GALEN! .punkt.
♦ Jag är så väldigt kär i min pojkvän! ♥
♦ I helgen ska jag hem till Jörn och hänga med mamma och pappa. Åh va jag längtar! 
 
 

RSS 2.0