Lite blandat

Nu börjar jag vara ganska less på att vara sjuk/förkyld! Egentligen borde jag inte klaga, för det här är ändå första gången detta år som jag är förkyld. Det hör till ovanligheterna, då jag brukar vara sjuk 3-4 gånger/år tidigare år.
Jag var inte å förkyld i början, egentligen! Inte jämfört med nu! Så, det har förändrats och försämtarts lite hit och dit, men jag börjar vara feberfri i alla fall.

När jag nu varit sjuk så har jag inte pysslat med så mycket. Orkeslösheten har varit rätt omfattande. Jag har haft Vänner-maraton, Den hemlige miljonären-maraton och jag har sett Hall pass med Owen Wilson (se inte den...)
Pappa hämtade hem mig på midsommarafton till Jörn, så jag inte skulle behöva ligga ensam på midsommarafton. Det var nice, då fick jag grillat till middag, och en glad mormor som sällskap. Sen ägnade jag resten av kvällen i soffan.

Imorgon är jag ledig och får då besök av lite fd. arbetskamrater från skolan. Det ska bli mycket trevligt!
Tisdag är jag tillbaka på jobbet, har jag tänkt! Jobbar sen några dagar och sen blir det stadsfesten. Dock bara på fredagen, men är ledig hela helgen. Kära Eija kommer hem, så jag ska försöka intensivumgås med henne så mycke jag får!

Nu ska jag ta och vila en liten stund igen. Sen blir det att sy till lite kläder, och till middagen får vi besök av syrran med familj. Det kommer bli jobbigt att träffa Hugo då jag inte får pussa på honom! Har inte träffat honom på så länge, så jag har nästan abstinens!

Ha en bra dag! Kram!

Ingen röst

Så drattade jag dit ändå... Någon andra dag på jobbet blev det inte idag heller, och middagen med min saknade kusin Betty ikväll fick ställas in.
Fick under gårkvällen ondare och ondare i halsen, och oj va jag nös!!
När jag skulle ringa och sjukanmäla mig så hade dom svårt att höra vad jag sa. Jag hade verkligen INGEN röst!

Och jag har drömt så mycket om detta inatt. Minns inte så jättemycke, men det första jag minns var att jag kollade mig i spegeln, och dom där klumparna som sitter under hakan, som kan svälla upp och bli ömma när man är förkyld, dom var så uppsvällda att dom hängde ner! Det såg inte klokt ut! haha!
Sen drömde jag att jag gjorde allt för att komma i kontakt med min chef på jobbet, men hon ignorerade mig, för hon tyckte att det var så fel att gå och bli sjuk andra dagen på jobbet! Detta skulle hon skriva på alla papper där hon skulle vara referens åt mig inför jobb i framtiden... Hårda bud!

... Men nu har jag världens bästa chef! Så i verkligheten tyckte hon synd om mig när jag ringde och pratade med henne, och hon sa att hon skulle fixa beredskap ifall jag inte är pigg nog att jobba i helgen.

Tur att jag storhandlade igår, och att jag förberedde allt med matlådor och frukost igår kväll för att ta med till jobbet.
Nu ska här kureras!!!

Take care now, byebye then!

Noteringar...

¤ Måndag morgon vaknade jag vid 9tiden. Somnade dock inte förrän 04.45 morgonen efter. Det var alltså 45 minuter före min väckare skulle ringa, för att stiga upp och gå till min andra dag på jobbet. Någon andra dag blev det dock inte. Den blir imorgon.
¤ Har nyss storhandlat med mamma på Ica Maxi (när brandlarmet gick...) Jag tror aldrig att jag handlat för så mycket i en matbutik förut...
¤ Jag har slut vatten... Fy va drygt det är att koka... Det måste ju svalna också!
¤ Jag är less på att ha denna magkatarr!
¤ ... och som att det inte var nog med magkatarr så har jag börjat få ont i halsen ikväll... Nyser gör jag också...
¤ Blev bjuden på fika på mitt fd. jobb idag! Väldigt trevligt att träffa dom som var där igen!
¤ Har skickat in för att få mitt körkort idag. Kört på papperslappen hittills.
¤ Jag är nästan lite avis på min vän som (bör) befinna sig uppe i en luftballong i skrivandets stund!
¤ Jensens favoritsås finns ju att köpa här uppe i Norr också! *glad*
¤ Jag avslutar i samma spår som detta inlägg började... Jag hoppas att jag kan somna ikväll!!!


På bilden: Jag och några andra Åhmnannare utanför Ica Maxi efter utrymningen

Cab-åkning - check!



Igår fick jag hänga med Johan ut på en tur i en cab! Så, nu kan jag checka av det från min lista (som jag inte har) som man måste ha gjort innan man dör. Hade det varit varmare så hade det nog varit härligare, men helt klart var det något jag är glad att jag provat. Kändes lite udda, lite mer spännande, ganska mycke mer dragit!
Tips: Ha inte långt utsläppt hår om du ska åka cab i den hastigheten! Det snärtar hårt i ansiktet!
Vi drog till Byske och käkade på värdshuset, kollade in möbelaffären, sen körde Johan runt i stan för att hitta en gul bil och hämnas efter mitt saftiga slag han fick i början av färden. Han lyckades, en riktigt gul bil passerade i södra rondellen.... AJ!








Imorse dök Markus upp halverst oanmält, men det är jag glad för! Han har förgyllt min dag!
Vi gick en sväng på stan, tog sen bussen till Joypeak i Ursviken. Där fastnade vi i ett väldigt viktigt samtal vid ett bord i tältet. Vi sjöng med i psalmtoppen, sen skjöt Markus lite bandybollar innan det var dax att ta bussen till stan igen. Inhandlade middag och hamnade sedan vid bryggan. Där trivs jag! Och jag trivs med Markus! I love you!


Nu kommer snart syrran och Hugo en stund. Sen får jag besök av min vän Simon! Vilken bra dag det här har varit, och verkar fortsätta bli!

Take care!

Rolig artikel från Aftonbladet

704 hjärnskador i Asterixböckerna

Liten, men övermäktigt stark.

Seriefiguren Asterix klubbar romare och pirater på löpande band.

Nu har forskare räknat ut att det finns 704 fall av hjärnskador i de kända böckerna.

Gallern Asterix och hans tjocke vän Obelix häller i sig trolldryck och utkämpar storartade strider mot allt och alla som kommer i deras väg.

34 böcker har getts ut om deras äventyr och nu har forskare hårdgranskat sagorna.

De har varit på jakt efter särskilda symtom från figurernas våld, så som blåtiror eller snett utsträckt tunga. Sådana tecken skulle kunna tyda på hjärntrauma, skriver The Guardian.

Romare drabbas mest

Resultaten har publicerats i "European journal of neurosurgery" och visar att forskarna hittade 390 fall av svårt hjärntrauma, 89 fall av medelsvårt trauma och 225 fall av milt trauma.

Sammanlagt har alltså de två vilda gallerna Asterix och Obelix drabbats av och orsakat 704 fall av hjärnskador.

Romarna är de som råkat ut för flest. Hela 63,9 procent av de som fått hjärnskador i böckerna är romare. Men Asterix och hans medkämpar gallerna råkar också ut för en hel del kraftigt våld mot huvudet. De drabbas av hela 17 procent av hjärnskadorna.

Hjälm hade kunnat hjälpa

Bland de skadade finns även banditer, pirater, vikingar och fyra stycken utomjordingar.

Enligt The Guardian konstaterade forskarna att romarna hade kunnat klara sig bättre än vad de faktiskt gjorde. Bara de hade spänt fast hakremmen på hjälmen istället för att låta den hänga fritt.

Louise Lundström

http://mobil.aftonbladet.se/partner/wwwredirect/nyheter/article13191647.ab




Fotorunda

Hängde med en ny bekant ut på fotorunda längst älven igår kväll/natt.
Jätteskön temperatur, lång och trevlig promenad, och fotografering. Det var skönt att lägga sig och sova efteråt.

Tips: Gå inte ner bland brännässlor EFTER att du försäkrat dig om att det ÄR brännässlor...

Före och efter redigering.

 


Häng i Boliden

Halverst impulsivt så åkte jag till Boliden igår afton. Spenderade kvällen där med ett stycke underbara människor!
Vi körde stafett-kubb, vilket är sjukt roligt och väldigt jobbigt i det tempot! Speciellt när man skrattar så mycket som jag gjorde! haha! Myggorna började dock svärma runt oss, och det var inte bara en, inte bara 10, utan typ 100-tals!!! Så....
.... Vi hamnade sedan vid deras matsalsbord för en massa gottgott! Fruktsallade med färska jordgubbar och melon m.m., glass, gott bröd, och en banankaka av något slag! Mums!
Jättetrevligt att få träffa Camme och Oskar, och Mirre som äntligen kommit hem från Kaggeholm! (Folkhögskola i stockholm).
Eftersom tiden så lätt bara försvinner när man har så trevligt, så blev jag kvar där över natten. Jag och Mirre låg och pratade till kl. 2 om en massa djupa grejer. Var verkligen ett väldigt viktigt samtal för min del...

Så åkte vi tillbaka till stan idag, för att åka ännu en sväng med gummibåtarna. Vi pallrade oss upp på klippan med träden som är mitt ute i älven, där vi la oss och sjöng en massa sånger i stämmor. :)
Det var väldigt strömt idag, och vi hade medvind, så det kan inte ha tagit mer än 1,5 timma att åka idag. Då åkte vi från Kyrkholmen ner till manhemskajen. Väldigt lite paddling! Nice!

Nu har jag redigerat bilderna klart, ska bara lägga upp dom här. Undra vad jag ska hitta på ikväll.
Det blir nog bra vad det än blir!
Tjing!












I love you! ♥

Go-paj och brygg-häng

Ikväll har jag haft den äran att få hänga med Hannah och Markus!
Till detta häng hade jag förberett en liten paj, som verkligen gick hem! jag kan nog också påstå att den blev rätt så god. :)

Vi beslöt sen att göra ett besök på ICA för lite inhandling av annat gott, och sedan slå oss ner på bryggan. Mys! Måsarna ville också vara med... Dom var verkligen närgångna!

Foton: Markus

 

Foto: Markus

Foton: Martina

Foto: Markus

Foto: Markus /Redigering: Martina

 


 

... Vilka underbara vänner jag har... TACK! ♥


Studentveckan

Förre veckan var det ju studentvecka. Det var även sista lilla rycket för mig på den arbetsplats som tidigare var min. Det var kul att få vara tillbaka och träffa eleverna en gång till, för jag hann ju knappt säga hejdå till dom när jag slutade den 6 maj.
Onsdagen bjöd på skolavslutning för åk 1 och 2. Det serverades smörgåstårta och det fotograferades klasser. En tipsrunda fick dom också gå.
På kvällen hade vi sttining med studenterna. 3rätters middag och så. Det var trevligt!
Torsdagen, ja, då blev personalen bjudna på lunch på Nygatan 57. Varmt och skönt var det på verandan, och god sallad var vad jag åt. Sen gick vi till skolan för lite avtackning av personal. Däribland jag.
Jag kommer satt sakna personalen, och eleverna för den delen också! Alla på olika sätt! tack för dessa (typ) två år!

Jag avtackas med ett litet tal, en kram av rektorn och en SUPERFIN bukett!

Och så var det dax för studenten! Och dax för mig att plocka upp micken och sjunga en trudelutt!
jag måste erkänna att jag aldrig varit så nervös i mitt liv förut! Jag kunde inte stå stilla för benen vibrerade så mycket, och det började sticka i mina händer, och känseln i lillfingrarna försvann. hade kantorn bara dykt upp i tid så hade jag nog inte varit så nervös, men nu hade han tydligen inte fått veta att han skulle kompa någon, så vi hann köra igenom den 1 gång innan det var dax. Men, det gick bra! Jag tappade inte bort mig denna gång, och jag låter inte så nervös som jag faktiskt var!
Studenten var fin! Eleverna var så fina! Och bättre väder kunde man inte ha! Eller, joo... hade det varit 5 grader kallare så tror jag att alla hade mått liiite bättre. Stackars killarna i kavaj!

 

Jag sjunger "Vågorna" med Uno Svenningsson

Ett smygkort på jag och idrottsläraren

Jag och världens bästa kollega!
Tack för allt!!!



Sommar!!!


Jag njuter av livet!

Njuta... Ja, det kan man göra av många olika anledningar!
Njutit är i alla fall vad jag har gjort ett bra tag nu, på olika sätt. Jag har sett vackra platser/natur, umgåtts med underbara vänner, träffat nya kompisar, solat, vilat, tagit hand om mig själv och bara mått allmänt bra!

Jag vet att min blogg mest bara består av bilder nu för tiden, men jag gillar bilderna jag lägger upp i alla fall. :)

Jag, Hugo och farfars kusin

Spontanhäng med en ny bekant vid älven

Jag släppte lös Johan på ängen för lite fridans, på vägen hem från en grillkväll vid havet.

Solade lite nere vid älven, igen, med Markus och Isak som sällskap

Ännu en gång, vid älven, nu med Peter R som sällskap i kvälls-solen


Markus goes to prom!

Stiligt!


Tromb i Jörn

Som nog dom flesta vet, så slog ju tromber till i Norrland idag.
Ja, nog blåste det allt! Jag gillar oväder (så länge jag känner mig trygg) så jag satte mig så fint på våran förvaringslåda ute på bron. Detta i hopp om att få se och höra blixtar och dunder. Men, istället höll jag på att flyga av bron! Med regnet följde grenar från träden med, både dropparna och kvistarna piskade rätt bra kan jag lova!
Det roliga var att det bara tog någon minut, sen var det nästan över!
Mamma kom sen hem och berättade att ett träd fallig över gatan som leder in på våran gata. Brorsan pratade lite senare med sin kompis som körde på vägen mellan skellefteå och jörn, som berättade att det var rena plockepinnet i skogen just utanför jörn. Och ooo ja! det var det! Träden låg i samma riktning, och man såg tydligt trombens väg!
Jag och mamma skulle sen gå eljuspåret, men det var som en annan hinderbana att ta sig upp till Majabergsstugan!
Vädrets makter är inte att leka med! Mäktigt är det!




Söderresan 2011 i bilder


Jag och Eija käkar Injera på restaurang Messob                          Marknad på Vaksala torg


Speglingar i Uppsala Konsert & Kongress-hus


Uppsala Domkyrka


Uppsala                                    Middag med älskade Mirre på Café 60 i Stockholm


Lunch med Joseph i Göteborg                        Skansenkronan i GBG med världens bästa Adam!


Movits-konsert med Adam


Klara och hennes vän i Örebro stadspark - UNDERBART!



Kussarna och deras roomie

Min "blivande man"... & sushi


RSS 2.0