Lugn och skön helg!

Så har novemberlovet anlänt. Det är blandade känslor, faktiskt.
Jag befinner mig fortfarande på skolan. Jag åker till skellefteå imorgon, för hänga med lite familj, lite vänner, och kanske åker jag vidare till luleå på onsdagen. Jag har väldigt många alternativ i alla fall! Torsdag åker jag tillbaka till skolan, om det blir som jag tänkt.
I fredagskväll var vi några fler än vi som är kvar på skolan nu. Nu är det jag och två grabbar (+2?) kvar som hänger i Granens allrum. Eller, ja, nu är grabbarna och gymmar, och själv har jag just bakat muffins. Annars har vi varit ute och motionerat, övat, lagat mat, sett film och umgåtts.
Det är skönt att det är så luftigt här! Tyst och lugnt! Men jag saknar en hel del folk! Men det är ju nu när man får lite tid ifrån varran som man inser vilka spår folk har satt hos en, och det är fantastiskt att få känna så! Också att få längta lite!

Nu har Beck - hämndens pris börjat på tv. Nu ska jag inta soffan!
Ha en bra söndagkväll!

Konserten!!!

Igår kväll gjorde jag det roligaste jag gjort! Jag stod på scen med min underbara klass!
Vi hade redovisningskonsert där klassen som 2 ensemlar spelade 4 låtar var, och där emellan var det några extranummer, där jag också fick äran att sjunga en duett med min klasskompis Nils!
Det var så fruktansvärt kul! Alla var så snygga, alla var så taggade, alla var så bra! Rackarns va vi svängde!
Tiden gick dock alldeles för fort! Det kändes som att vi bara hann ställa oss på scenen, så skulle vi av igen! Men, tiden går ju fort när man har kul!
Jag vill göra det igen! Igen! igen!!

Foto: Jenny Edin

Jag och Nils sjunger Canonball av Damien Rice
Foto: Jenny Edin

Foto: Jenny Edin


Mustach-fotograferingen

Idag fick jag agera fotograf när det till slut var dax att dokumentara vad grabbarna på skolan låtit frodas på deras läppar sen senaste månaden. Stiliga var dom!
Gruppfoton och individuella foton. Och som gärdde på moset bjöds det på gifflar!

 

Här är dom!


Inbyggd auto-tune

Killen har ju typ en inbyggd auto-tune inbyggd i sig! Så sjuuuukt skön röst och han kan verkligen utnyttja den till fullo och ännu lite mer! Jag är tagen!
(Sista klippet är riktigt pampigt, då han sjunger duett med en i stort sett lika duktig sångerska)


Ta om tonen han tar vid 2:00 vettja!





Från 2:30 till slutet är bara för grymt!

Att lata sig eller vara duktig?

Just nu gör jag precis vad jag inte ska göra. Jag ligger i sängen, under mitt sköna täcke och surfar, bloggar och bara är... Jag borde egentligen läsa apologetikläxan, göra röstmassage, öva, spela gitarr, gå ut och gå, plugga sångtexter.
Men, jag tycker att jag varit duktig idag. Jag har övat både körstämma och duetten med Nils, som ska framföras nästa onsdag. Jag har hunnit öva gehör med Albin en stund, och till och med läst några sidor av apologetikläxan.
En stund i min säng tycker jag ändå att jag kan få unna mig. Jag lyssnar faktiskt precis just nu på min sånglektion jag spelade in i tisdags, så lite nytta gör jag ju ändå.

Jaa, på onsdag (26/10) har min klass konsert här på skolan. Robertsfors kommun har kulturvecka, och i deras program ingår vi. Det är därför öppet för alla att komma hit och lyssna (gratis). *blink blink* Kom!!
Tid är jag inte säker på ännu, men det kan jag återkomma med.
Att stå på scen har jag alltid tyckt varit kul, men nu känns det jättenervöst! Kanske för att det är låtar och stilar jag inte är van. Tonlägen jag kanske inte känner mig mest bekväm i osv. OCH, att jag ständigt påminns om vad som är på gång at hända! Samtidigt är det ju jättespännande och jag längtar!

Ha en bra kväll! det tänker jag ha!

10 år

Slogs inatt av att det ju faktiskt var den 16 oktober. Årsdag.
10 år är en väldigt lång tid! Det känns märkligt att allt är så tydligt när jag tänker tillbaka på den dagen.
Jag är glad för dom gånger jag fått drömma om Regina, sådan hon skulle ha sett ut och varit idag om hon funnits kvar bland oss. För ja, drömt om Regina har jag gjort ett antal gånger.
Regina, du är saknad!


Min nya röst

Innan jag kom hit till Dallas, så trodde jag att jag ändå kunde sjunga. Inte proffsigt eller starkt, men rätt tonsäkert och med en ljus och klar klang.
Jag hade rätt! Men, ändå så sjukt fel!
Nu är jag totalet isärplockad och redo att byggas om! Jag har insett vilken nybörjare jag är, och jag håller just nu på att lära känna min riktiga röst. Vi har inte klickat ännu, men det börjar ändå vara något på gång!
Det är sjukt jobbigt och frustrerande att inte känna eller veta hur jag ska bygga ihop min nya röst! Men jag har hjälp av en riktigt proffsig sånglärare!
I fredags var dagen både jag och hon insåg vilket register jag egentligen har. Det var något helt annat än det vi kört på innan! (Betydligt mörkare.) Jag kände mig 10 kilo lättare när lektionen var avslutad, och nu känns det som att jag är som ett litet barn som just ska lära sig gå! Det är svårt, men sjukt spännande!

"Ut med stödet, och draaa in magen!"
Det kan väll inte vara så svårt?! Joo, det är det minsann!
Jag har väldiga problem med det där, vilket gjort mig sjukt rösttrött!
Ikväll blir det att vila, och satsa på teori istället!

Gehör är kul!


Nostalgikväll!

Sen några dagar tillbaka har jag och Nils i min klass gått runt och nynnat, sjungit och citerat ur filmen "Svanprinsessan", och nu fick vi nog! Nils laddade ner filmen, drog ihop folk och vi bänkade oss i Aspens soffa! Vi var många som sjöng med, fyllde i repliker och som åkte tillbaka till barndomen!
Jag trodde inte att "Svanprinsessan" var en så vanlig barnfilm, men det är kul att dela glädjen med fler!

 


Interna Dallasfraser

"Fett gött" "Illa gött" "Fett nice!"
"Dra åt snöre!" "Dra åt öga!"
"Hej, jag het Liselott å ja sjung"
"He borde gå!"
"Frukt å grönt!" "och diverse grönsaker, bär och sånt! "Blåbär! "Bläbär!" (Detta sitter ofta ihop, som en lång ramsa)
"Ska vi sylta?" (Jamma)
"Smour" (Smör på pitemål)
"He sitt int deri peninga..."

"He vet man juh"
" Makomboo"

" Va heeendeh?"


Kommer du hit och hälsar på så kommer du säkerligen få höra något av dessa uttryck!
Och hälsa på tycker jag verkligen att du ska göra! ;)


Ingen människa...

"Ingen människa är så liten att hon inte når upp till sitt eget hjärta"
/Liten flicka


Lite blandat, igen. :)

Jag fortsätter lite med det där att lägga upp några bilder från olika tillfällen, sedan någon vecka tillbaka.

B-G är en skön snubbe som jobbar här på skolan. Han har genomgått drastiska förändringar i sitt liv, och ville berätta om detta för oss elever en kväll. Han bjöd in till café-kväll med massor av gott fika, musik och otroliga livsberättelser från honom själv och 3 personer till. En gäst spelade gitarr, och mamma - hade du varit här så hade du tappat hakan! Han var heeelt sjuk på det där! Han visste hur man gjorde alltså!
En supermysig kväll!



Förra helgen fick min klasskompis besök från södern. Det var en skön kille som kom hit och livade upp lite.
Vi packade in oss några stycken i en bil och drog till Umeå över lördagen. Vi hängde länge på Musikanten, musikare som vi är. Det provades gitarrer, loop-pedaler, pianon m.m. Jag köpte mig ett par öronproppad med filter, vilket känns riktigt bra! Sen traskade vi på stan ett tag. En av oss satte oss i kaffe, men jag säger inte vem! Vi diskuterade länge vart vi skulle äta middag, och hamnade till slut på MAX. Packade sen in oss i bilen igen och körde hem.
På stan såg vi en stor reklamskylt. Kommentaren som sedan kom var "Är inte någon ibland oss väldigt lik han på bilden?" Jo, eller vad tycker ni?





För ett antal dagar sedan begav jag mig ut på en fotorunda med Nisse i min klass. Solen var låg och några jättefina höstfärger tycker jag inte att det riktigt har blivit denna höst, så det var inte jättekul. Men. Ja. Kul att komma ut, och det är kul att fler här har samma intresse. :)





I lördags var vi ganska många från skolan som packade med oss lite fika och begav oss på en promenad ut till havet. Superfint väder hade vi! Det var mysigt att sitta där och se ut på det glittrande blå. Dock sjukt kallt!
Tyvärr var det inte min toppdag... Den var rätt deppig för att vara helt ärlig, så jag njöt inte så mycke av det som jag hade önskat. Det var i alla fall en trevlig grej! Mer sånt med Dallas-folket!





Idag har det varit riktigt fint väder! Varmt och skönt i solen. Jag har därför ägnat mycke tid på Textil-trappan.
David var en av alla som joinade mig där. Supermysigt när han plockade upp gitarren och spelade en trudilutt. Det är sånt som händer här, and I love it!


RSS 2.0