Fel färg ska bli rätt färg!

   Angående gårdagens blogg, om färgen i mitt hår jag inte är så nöjd med. Eftersom jag är i Luleå så kunde jag inte gå tillbaka till salongen, men ringde istället dit alldeles nyss.
Oj, jag tycker om min frisör. Hon är så snäll och tillmötesgående.
Hon gav mig en tid på måndag för att göra om det. Det känns så bra, och speciellt att det är gratis! *hehe*
Tiden är dock inte bra, men jag har inte så mycke andra allternativ. Hon gav mig först en tid på tisdag, men det var samma tid som jag ska på lassa, så det gick inte.
   Jag förstår inte riktigt när jag ska hinna packa min resväska!
Jag kommer inte hem till Jörn förrän imorgon kväll 19.20. På söndag har jag dansövning inför våran show vi ska ha i slutet av maj. Eftersom jag har tid hos frissan på måndagmorgon måste jag åka till skelet redan på söndagkväll. Och eftersom jag har tid på sjukhuset på tisdagmorgon så ger det inte så mycke att jag åker fram och tillbaka till Jörn heller. Då har jag alltså bara tisdag kväll och onsdag dag på mig. Fast, det hinner jag nog. Men det är ju så mycke man ska komma ihåg! jag är inte resvan heller, så jag vet inte hur man ska tänka.
   Jag avskyr att packa! Att måsta välja vad man ska ha med sig, och kläder för alla väder och eventuella aktiviteter.

   Alltså! jag åker ju på mindre än en vecka! det är heeeeelt galet! När jag bokade biljetten trodde jag inte att det var sant det jag gjorde. Som att det aldrig skulle bli av, även om jag hade biljetten i handen!

   Hur som haver... jag är kvar i Luleå, Peter är på skolan och jag sitter här och lyssnar på bla. Snook Feat Veronica Maggio & Petter - Inga problem.

Gör nått av dagen Martina!
Puss å Kram

Ett citat som min farbror hade hört: "Jag äter hellre en tre-rätters middag än att se mina vänner svälta." *hehe*


Fel färg....?

SOL!
   Igår kom den efterlängtade solen till slut fram! Dessvärre blev det inte mycke sol för min del, för gårdagen ägnade jag antingen i frisörstolen eller på bussen.
Kl. 9 åkte jag med bussen till Skelet, klev av vid min kära systers lägenhet och kilade till henne och hälsade på. Vi käkade sen drog vi in till stan. Jag hade tid hos frissan kl. 13.
   Det var färgning och klippning av luggen jag skulle göra. Det är skönt att kunna se ordentligt igen, nu när luggen är kortare, men jag vet inte vad jag ska säga om färgen. Jag blev väldigt röd/orange, vilket betyder = INTE alls vad jag hade tänkt mig. Men, samtidigt är det lite roligt, lite annorlunda för att vara jag. Tyvärr har jag dock redan märkt att vissa av mina kläder inte matchar med hårfärgen, sen ser jag lite blek ut i den också. Eller, blek är jag väll alltid, men att bli ännu blekare, kanske inte är så bra.
   Jag sitter nu och försöker komma på vad jag ska göra. Jag har inte råd just nu att gå till frissan för att göra om det!
Jag och min frisör pratade om det där igår, att om man inte är nöjd så ska man gå tillbaka till frisören och säga det. Alltså, jag kan ju inte klaga på frisören, för färgningen blev ju inte dålig, inte fläckig eller så, men jag gillar ju bara inte färgen. Gills det då som anledning för att gå tillbaka?

   I alla fall. Efter att jag varit hos frissan igår så åkte jag med bussen till Luleå. Det är en väldigt dryg väg att åka faktiskt. Tåg är ju inte så mycke roligare, om man går efter det man ser utanför fönstret, för då är det ju bara träd träd och träd. Men, tåg är i alla fall skönare, mer bekvämt.
Hur som helst. Peter är på universitetet nu och har lektion. Och här sitter jag. Det är sol, men det verkar blåsa en del. Jag ska nog ta å kila ut på en promenad snart i alla fall, kanske gå till ICA och handla någonting till middag, om jag bara kommer på vad vi ska äta. Just nu har jag ingen idé.

Idag är det bara en vecka kvar innan jag är framme i USA! Det känns ju heeelt galet!
Åh! så kul det ska bli att träffa min älskade, saknade vän! Sen hoppas jag att det är varmt där också! Jag vill ha värme och sol! Inte snö och blåst!

Tack och hej!


Spindelfobi

Är det så att jag lider av detta?

Jag kom nyss in i köket för att se vad klockan var. I ögonvrån såg jag en svart prick i taket övanför klockan, och tittade automatiskt dit. Till min fasa såg jag ju att det var en spindel. Håret reste sig på mina armar, och jag stod som förstelnad! När spindeln började röra sig till ovanför köksbordet sprang jag iväg.
Jag som skulle äta frukost!
När jag kom tillbaka till köksdörren för att se vart den var, var den borta!!! Jag ville gråta!
När jag tittade igen såg jag att den hängde ca 20 cm ovanför köksbordet! Jag visste inte vad jag skulle ta mig till.
Medans jag bara stod där och frös, började den dra sig upp, och ner igen i tråden från taket.
Jag ville bara gå där ifrån, men samtidigt skulle jag inte kunna gå in i köket i afton för att äta middag till exempel, för då skulle jag inte veta vart den var!
Eftersom jag var/är ensam hemma var det upp till mig att ta itu med det.
Jag tog kökshandduken, vek den några gånger och la ett papper i mellan. När den hängde där i luften, gick jag dit, darrande och med stor lust att gråta, smällde jag igen, sprang ut på bron och pressade så hårt jag kunde. Sen lämnade jag handduken och allt ute på bron och gick in.
Hmm. Jag borde kanske ha låst dörren också..? =P  Nä, det skulle vara överdrivet.
Det jobbigaste är nu, att det kryper överallt på min kropp, och än har jag inte ätit någon frukost, men jag kände att jag ville lugna ner mig lite innan jag börjar käka. Annars kommer jag att inilla mig att det är spindlar i maten också.
Jag kikade in på netdoktor.se, där stod det om fobier, och vilka symtom man kan ha om man har en fobi.
"Symtomen kan delas upp i fysiologiska, beteendemässiga, tankemässiga och känslomässiga:
  • Fysiologiska: ökad puls, svett, darrningar, ökad andning, spändhet, illamående, andnöd osv.
  • Beteendemässiga: ex. undvika eller dra sig undan (fly) från det obehagliga
  • Tankemässiga: "Jag dör" "Spindeln kommer att hoppa på mig" "Jag kommer att ramla" osv
  • Känslomässiga: ex. rädsla, pinsamhet och ilska
Dom understrukan stämmer in bra på mig. Så, lider jag av spindelfobi? Ja, jag tror det, kanske av lite svagare varriant, för jag har läst om dom som har det ännu värre än jag.

Nu ska jag äta någonting.
Ha en bra dag!

Lite blandat

   Förra helgen hade jag någonting bra att skriva i min blogg... När jag satte mig ner för att göra det funkade inte sidan, så det gick inte, och nu minns jag inte vad det var jag skulle skriva.

   Jag har hur som haver varit hos min Peter  mellan  tisdag kväll till iafton. UNDERBART!
Och imorse, eller idag när Peter kom hem från skolan så kom han och kröp ner brevid mig där jag låg och kollade på tv, och gav mig en ask med chokladhjärtan. Idag (4/4) har vi nämligen 3 månader. :) Åhh!! så rar!!

   Åkte hem i afton, så när jag var framme i Jörn gick jag hem och bytte om, sen traskade jag vidare till EFS där det är ungdosmhelg. Ikväll var det ett litet möte, och sen en massa lekar och snääääks.
Jag har skrattat så otroligt mycke ikväll. kanske för att jag är lite trött, men sen var det personer där som är så otroligt roliga!
Imorgon fortsätter ungdomshelgen i slalombacken på Storklinta. Jag vet inte om jag kommer orka fara dit. Vi får se.

   På det där lilla mötet som vi hade på EFS berättade Markus Fredlander en bra grej. Han berättade om Lejonkungen. Nu har ju jag bara sett den typ en gång, och det var när den var typ ny, så jag minns inget av den själv, men jag skriver vad han sa.
Han berättade kort om filmen, och sa att Simba en gång fick se sin döda far Mufasa. Mufasa talade till Simba och sa "Du är mer än vad du har blivit". (stämmer det, eller minns jag fel?)
Det är en bra liknelse på oss människor. Om vi är Simba och Gud är Mufasa.
Gud skapade oss som han ville ha oss, och vi är ju faktiskt kungens barn!
Det är något man bör komma ihåg! Vi är faktiskt mer än vad vi tror att vi är! Vi är perfekt skapade, och vi är kungens barn! Vi har bara svårt att se oss själva som det, och vi gör oss lätt mycke mindre. Men Gud säger nog till oss som Mufasa "Du är mer än vad du blivit".
  
   Vi ska inte vara durkslag, som Lisa då sa. När vi får en komplimang är det lätt att den silas bort, medans kritik eller andra mindra bra grejer stannar kvar och torkar fast i durkslaget. Det kan i alla fall jag känna igen mej i...

   Nää.. den här bloggen blev inte så välformulerad, men det får duga med tanke på i vilket skick jag är nu. Är helt slut, och har ont i magen och längtar bara till min sköna säng! så, nu ska jag inta den så får vi se om jag orkar mig iväg till Storklinta imorgon eller ej.

Hoppas allt är bra med du!
Bless!!



RSS 2.0