England & midsommar

Det här med bloggandet... Ja, det går ju upp och ner.
Har inte varit så flitig på sistone, men jag har ju haft en del för mig också.

Jag har varit i england, "firat" midsommar, jobbat natt, varit inneboende hos min syster med man.
Nu har också min älskade och saknade vän Klara kommit upp med sin mor och sina två yngre syskon! *Martina hurrar*

England, ja, jag måste, för min egen del berätta lite kortfattat.
Jag jobbade natten till måndag, måndagen då jag också skulle bege mig iväg.
Jag anlände efter en trött resa till Heathrow. Jag hängde dock inte på samma terminal som Eija och Betty, så på den "lilla" flygplatsen utan täckning på mobilen blev jag stående som ett frågeteckan i över en timma innan jag fick tag i dom.
Vi begav oss direkt in till centrala London. Harrods, Green park, Buckingham Palace, London eye, Big Ben, katedralen, Tower bridge, och Piccadilly circus, allt detta hann vi med på en kväll. Då hade vi också hunnit med att softa lite här och var, ta kort i lugn och ro. Efter en löptur på centralstationen, deckade jag på tåget till Guildford. Hade då varit vaken i 37 timmar i sträck.


Det blev en hyfsad sovmorgon. Tisdagen skulle ägnas inne i Guildford. Vi åt brunch på en restaurang, kollade in slottet, gick på stan, tog en svalkande milkshake och satt i skuggan i en park och pratade en stund.
Väl hemma igen kom Gareth och hämtade oss. Gareth är en englelsman som en gång "hört till släkten", så det var ett kul återseende! Det var såå fel att åka i hans bil. Så felvänt!
En sväng på affärn, sen blev det racing hem till G´s familjs hus. Vilket hus alltså! Så långt från min stil, men ändå älskade jag det!!! Där hängde vi i alla fall runt köksön, Jag, Eija, Betty, G, hans bror Jamie, Jamies kompis, och Jamies kompis kompisar. Inte att förglömma Charlie - deras pratade papegoja!
God, sen middag, eldshow och en film som sög! Men ooo vilken underbar kväll! Riktigt soft! och... söt... ;)


Ingen hyfsad sovmorgon på onsdagen inte... Nä, mycke skulle hinnas med, så det var bara att stiga upp.
Vi tog tåget in mot London igen för att gå på Camden market. Där blev det en del shopping. Jag gillar min Mona Lisa-klocka!
Åt sen middag på Rainforest café. En märklig upplevelse. Robot-apor som helt plötsligt började röra sig, åska och blixtar och en hög ljudnivå. *Martina tipsar - Inget ställe för en romantisk dejt.*
Lite mer butiker, sen tog vi cykeltaxi till teatern. Vi skulle se Sister Act. Den var grymt bra, riktigt svängig! Dock blev jag lite besviken på Simon Webbe (sångare i gruppen Blue)! Vart har du tappat utstrålningen grabb?!
En doughnut och en varm choklad inhandaldes till hemfärden, och gott varé!


Torsdag och det var dax att resa hem igen. Otroligt tråkigt att dra därifrån.
Resan hem gick bra. Fick byta flyg 3 gånger, men det var inte så farligt.

¤ Luften i London torkade ut mina läppar.
¤ Luften i London är också sjukt skitig!
¤ Luften i London, eller, rättare sagt i tunnelbanorna gav mig panikkänsla rätt ofta.
¤ Luften i Guildford däremot, den kändes bättre.



Midsommar

Jag skulle ut och jobba midsommarnatt, så det blev mycke sovande denna dag. Aftonen ägnades dock hemma i Jörn med mor, far, bror, farbror med sambo, min kusin och min kusins bror. Sjukt gott grillat och en trevlig stund.
Sen, ja, jobb...


Martina är arg...

Nu är Martina väldigt arg... Arg på sig själv...
Martina hade bråttom till jobbet igår kväll. När det var dax att fara så kom hon på att hon ju behövde cykelnyckeln för att på snabbaste sätt ta sig dit. Cykelnyckeln hängde dock inte på kroken där den brukar hänga, så hon fick springa runt och leta lite, och när den var funnen, rusade hon genast ut och hoppade på cykeln.

På väg över Viktoriabron infann sig en konstig känsla inom Martina. Något saknades. Hon stack ner handen i handväska och grävde runt med hopp om att finna sin lägenhetsnyckel! Men... Förgäves...

Martina är nu arg på sig själv för att hon så många gånger tänkt ringa sin hyresvärd och kräva en extranyckel till trapphuset, men bara glömt bort det hela tiden... Det är nämligen så att Martina äger 1 nyckel in i trapphuset men 2 in till själva lägenheten... Så, även om Martina givit en av extranycklarna in till själva lägenheten till sin syster så hade ju inte trapphusdörren gått att öppna ändå.
Att detta skulle hända har Martina bara väntat på.
Att hyresvärden nu inte heller svarar när Martina ringer, gör henne inte gladare. Att ringa securitas en storhelg som denna är inte billigt nånstans! Detta berättade Polisen när mamma ringde dit och frågade om hjälp.

Martina är dock glad att hon har en fantastisk syster och svåger. Martina är nu inneboende på Prästbordet tills på måndag.


Med risk för att låta tjatig...

Men...

England, London, Guildford - Here I come!!!

Det kungliga bröllopet

Jag har tyckt att allt detta ståhej med kungabröllopet har varit lite too much.
Eller, jag har rättare sagt inte varit så intresserad.
Idag har det dock blivit en hel del tv-tittande. Det hjälps ju inte att det är intressant att studera klänningar, och vigseln, ja, den ville jag väll se också.

Vigslar är något jag verkligen gillar. Det är en så mäktig grej!
Så, Daniel och Viktoria - Grattis och lycka till i ert liv tillsammans!






Noteringar...

♦ Har sträckt mig i magen, sådär som man gör när man sitter på en stol, räker upp armarna så långt det går och klämmer i en ej så fager stämma, så högt man kan... Aj...
♦ Har jobbat min sista dag på TBS, som jag vet just nu i alla fall... Blandade känslor måste jag säga...
♦ Trots att jag blivit lyft och att det smällt till x antal gånger i ryggen, åker låsningen ändå alltid tillbaka... En aning irriterande...
♦ Flygstrejken är över! En viss, ganska stor lättnad har klivit in i mitt inre! Iiiiiiiii - jag ska till england!!!!
♦ Går allt exakt enligt planerna så är det bara 61 dagar kvar tills jag är moster! Yeah!
♦ För er i intresseklubben kan jag meddela att det längsta hårstrået på mitt huvud är mätt till 50cm.
♦ På tal om hår... Jag måste boka klipptid...
♦ Sprickan i mitt sovrumsfönster blev mycke längre under jordbävningen i tisdags. Tur att det bara var det som hände, och inte att taket hade lossnat och var på väg ner, som jag först trodde var vad som hände denna legendariska kväll.
♦ Jag har blivit mycke flitig med mitt Levaxin nu, efter typ ett halvår med nån tablett då och då.

Hittade dessa klipp igår hos våran duktiga skellefteå-profil. Jag slits mellan dessa tillstånd vissa dagar, därför blev jag starkt berörd! Eller, vad säger du brorsan? :P


Not all by myself?

När jag till slut hade tvingat mig upp ur sängen, var det dax att hoppa in i duschen.
Jag vred som vanligt på kranen nån minut innan, eftersom det tar en stund innan det blir behaglig temperatur. 
Stack in handen i duschkabinen och kände att det var varmare än kallare vatten som rann, sen klev jag in. 
Jag kände rätt fort när jag stod där inne att det var varmare än vanligt... Så kollade jag ner på kranen.

Har jag ändå inte varit "all by myself", som jag skrev i mitt senaste inlägg...
Har någon besökt min dusch när jag inte varit hemma? Eller har jag gått i sömnen?

Trots det heta vattnet som rann över mig, fick jag kalla rysningar längst min ryggrad.  
För någon har vridit om temperaturen, och jag vet att det inte var jag, för jag har alltid haft på samma temp...

 ... eller spökar det?...


All by myself, yeah!

När jag inte vet hur länge detta kommer att vara, så passar jag på att njuta så länge jag kan!
Jag talar om att inte ha några grannar i detta lyhörda hus! Jag kan pumpa hög musik nätterna igenom om jag vill! Kommer jag på kl.23.47 att jag borde dammsuga så är det fritt fram! När det är dax att värma upp rösten behöver jag inte tänka på stackarna som skulle ha hört ifall dom var här.
Jag hoppas verkligen att dom inte kommer tillbaka förrän i Augusti ifall dom ska komma tillbak. Jag ska ju jobba bara natt i sommar, så natten innan jag ska gå ut kommer jag ju att vaka på hemmaplan. Då vill jag ha min musik!

Var på inskolning natten som var. Till min glada förvåning så visade det sig att var var min goda klasskamrat Jessica från gymnasiet som skulle ha inskolningen med mig! *Tummen upp*
Blev en bra natt, och konstigt nog var jag inte ens särskillt trött!
Kröp sen ner i min säng, blöt efter den regniga cykelturen hem, och sov 3 timmar. 
Sen var det dax för mer jobb. Storstädningen av skolan är det jag har kvar på Thorens nu, sen är det slut!
Efter en slitig städdag på jobbet, gav jag mig på min egen lägenhet. Rensat min byrå, bytt gardiner, renbäddat, storstädat helt enkelt! 

Jag hade egentligen planerat att vara trött ikväll, men nää... Det går inte så bra. 

 

Impulsivt och intensivt...

Jag tycker om att vara impulsiv, dock händer det allt för sällan.
Nu har det hänt i alla fall. För en vecka sedan bokade jag, efter lite funderingar med kusinen Eija, biljett tur och retur till England!
Det blir en kort visit, kommer fram på måndagen, åker torsdagmorgon... Men, det är bättre än inget. Där planeras det redan för allt vi ska hinna med. Ingen ro och ingen vila, är vad dom har utlovat. Jag ser fram emot det!

Jag har ju ändå lärt mig leva ett intensivt liv nu. Dock är ju den intensiva tiden på TBS snart slut, men sommarjobbet kommer ju ganska snabbt inpå. Då blir det nattjobb på Regnbågens älderboende. Det i kombination med besök av Klara m.fam, häng med kusinerna som kommer hem m.m. Augusti blir min morot, då har jag inga andra planer än att bli moster, och att Linnéa kommer hem!

Sen är det ju den ständiga frågan "vad ska jag göra till hösten?!"...
Jag blir tookig!!!

"För här faller jag"

Det är studentvecka och det har hänt massor, och mer kommer det. Jag är dock för less för att skriva om detta nu, då jag varit en heladag på jobbet med alla skolavslutare och studenter.

Jag tänker berätta för er, så att ni vet, att om ni kommer och hälsar på hos mig när jag är trött eller slut i kroppen, så får ni inte tro att jag är berusad... Det kanske ser ut så, men... Den här lägenheten lutar så mycke!!!
Jag har tyckt att det varit lite charmigt å så tidigare, men nu, när jag just är det - trött och slut, så blir jag nästan bara irriterad! Jag trillar verkligen runt överallt! 
Det kanske låter överdrivet, och ja, för en som är pigg och allert så är det de, men den lutning som det faktiskt är är nog för att få mig att vicka till ibland. 

 

Någon som vill byta?

Jag kliver upp mitt i natten, börjar klä på mig för att gå till jobbet, inser att det är den tid det är och återvänder till sängen.
Jag drömmer att jag missat torka bort en fläck på golvet på skolan, och detta skapar såklart oroskänslor över att andra ska ifrågasätta min arbetsroll på arbetsplatsen.
Jag stressar mig isäng på kvällarna men kan inte somna.
När väckaren ringer är jag i en annan tid då jag vaknar.

Trots massagekudde, värmedyna och egengjord massage av axlar så är axlarna ändå hårda som stenar.
Spänningshuvudvärk är vanligt förekommande.
Jag är yr till och från.
Ryckningar i ögonlocken är "vardagsmat" nu för tiden.
Total orkeslöshet till och från.

Har ingen matlust, jag äter men det känns bara jobbigt i början.
Jag har magkatarrskänsla.
Jag glömmer bort saker.

Finns det något samband här? Varför gör jag, känner jag och upplever jag detta?
Joo, jag skulle tro att det finns ett samband, ja...

Denna vecka är sjuukt intensiv! Studentevecka och vanlig skolavslutning. Detta innebär en hel del förberedelser inför sittningar. Skulle jag jobba som vanligt imorgon + den tid som blir utöver på jobbet, så skulle jag jobba från kl. 05.45-22.00 med 2,5 timmars rast under dagen. Detta känns ju smått jobbigt, så jag hade tänkt göra bort städningen ikväll...
Och ikväll, ja, då är det bal. Direkt efter jobbet idag måste jag rusa till Mirre som ska bli sminkad m.m. av mig.
Sen ska det fotas, jag måste ju kolla på balen också såklart, någon typ av middag ska stoppas i magen, sen ska det då alltså bli jobb... Med tanke på hur skitigt det är, och att det ju faktiskt är elevernas sista dag på skolan imorgon så vill man ju faktiskt hinna skura också. Jag skulle tippa på att jag är hemma tidigast 22.00 ikväll...
Torsdag, ja, då blir det storstädning på jobbet... Heeela dagen...
Fredag, då är det studenten, då det är tänkt att jag ska sjunga i kyrkan. Min fråga är... När ska jag hinna öva och träffa kantorn som ska spela och som kanske aldrig ens hört sången...??

Önska mig lycka till!


Om vansinnig trötthet...

Jag har varit vaken till kl. 02.00 förut... Till och med längre än så, ja det har faktiskt hänt, tro det eller ej.
Det har också hänt att jag inte ens har sovit ut efter att jag varit vaken så länge, och ändå inte varit allt för trött under dagen.
Inatt somnade jag kring 02.00-tiden, vaknade kl. 10.15 då mamma ringde och väckte mig.
Idag har jag dock varit helt off! Helt sjukt trött! Så trött att jag faktiskt helt ärligt var på väg att somna ståendes.
Tur att min vän ringde och "väckte" mig, annars hade jag nog somnat mot den nymålade väggen. Har varit i Bureå hela dagen och målat om min fasters hus. Jag smög dock in och la mig på soffan en stund efter samtalet med Simon, fast, den där stunden blev visst mer än en timma. Så går det när man fullständigt deckar på en skön soffa!


Personalfest

Har ikväll varit på personalfest, kanske min sista på TBS...
Jag är sjukt less mitt jobb, alltså, mina arbetsuppgifter, men personalen kommer jag att sakna faktiskt! Dom flesta i alla fall, på varsitt vis.
Vi hängde i en jättefin stuga vid en sjö utanför stan. Där körde vi lite tävlingar, tog lite kort och berättade roliga historier för varran. En riktigt lämplig kväll!
Tävlingen btw, jag kom i mitten... Varken sämst eller bäst!




































Mirre

Hon är tjejen som kan alla världens sånger
en påhittad stämma funkar ju alla gånger.
Hon är tjejen som är helt underbar
jag vill att hon nära mig ska stanna kvar.
Hon är tjejen som kan dansa en till tårar
ja, hon har ju fått öva hela 19 vårar.
Hon är tjejen som på Kaggeholm ska gå
och en dunderbra tid hon nog kommer att få.
Hon är tjejen som är vacker i sinne
och som många roliga stunder lämnat i mitt minne.
Hon är tjejen som den estetiska ådran har
jag hoppas att en av hennes designade t-shirtar finns kvar.
Hon är tjejen som idag fyller år
och jag hoppas hon en fantastisk dag får.
Miriam, du är denna fantastiska tjej
GRATTIS och, ja, jag älskar dig!


 




Här ska firas!



Jag har internet igen!


RSS 2.0