Dagen före...

Ja... Nu är det kvällen före den stora dagen.
Det känns skönt att det snart blir av, och någonstans känns det skönt att få det överstökat, hur kul det än är!
Fast det är ju inte över imorgon. Nästa helg blir det ju 2 till framträdanden.

Har i alla fall varit på kyrkan idag hela dagen och övat. Hade även ett genrep som gick huur bra som helst! bara hoppas att det går lika bra imorgon, om inte bättre!!
Sjöng även en av sångerns på andakten efter grötfesten dom hade haft med föreningen på EFS. Gjorde dock en tabbe, att sjunga den enda engelska sången vi hade, när det bara var gamlingar där som alltid klagar när vi sjunger engelska sånger. Illa! men vi glömde helt bort det. Det gick upp för alla när vi stod där uppe och bärjade sjunga. Då fanns det ju ingen återvänd......

Efter andakten var det dax för lite samling av oss ungdomar. Då var det lite bibelstudie, och sen gick vi en runda där alla fick säga en bra grej någon gjort för en denna vecka.
Tragiskt nog kunde jag bara komma ihåg dom dåliga grejerna. Eller, jag kan inte påstå att någon varit taskig eller sårat mig i veckan, men jag minns bara sånt som var mindre bra....
Till slut kom jag ändå på några grejer. Men det bästa kom ändå ikväll!
Å där säger jag tack till Markus Nyström! Även om det tog lång tid för mig att fatta att det var jag och Lotta han pratade om. Han sa att "Stilla natt" i våran konsert var det bästa av alla! Sen visade han nivåer på sångerna, vilken klass dom höll, och "stilla natt" var högst!
Hmm... vänta nu.. Det är ju jag och lotta som sjunger den.....
Jag har sjuuukt svårt att prata gott om mig själv, eller att ta åt mig av komplimanger, men detta värmde faktiskt, och ingen kunde missa att han verkligen menade det.
Så, Markus - TACK!

Jag ber om ursäkt för att denna blogg kanske är enformig, och bara handlar om denna konsert. Men, å andra sidan är det var som händer i mitt liv... Så, ni får stå ut med det, kanske en vecka till.. hehe

Det är lördag, och att gå å lägga sig halv 11 händer typ never! men, ikväll blir det nog så. Men, jag drar nog igång nån film.
Så hoppas jag och ber, att jag ska få slippa halsont och förkylning imorgon. Jag skulle bli så ledsen om jag var sjuk!
Och be gärna för mig du också, om du känner att du vill vara snäll, och tror att det kan hjälpa!

Take care now, byebye then!!
Kraam!


My chains are gone
 I've been set free
 My God, my Savior has ransomed me
 And like a flood His mercy reigns
 Unending love, Amazing grace

-Chris Tomlin

Love

Wii

Varför ska jag hela tiden glömma bort vad jag ska skriva!
När jag satt och åt frukost kom jag på massor, men nu är allt som bortblåst. Jag borde lära mig att sätta mig och skriva ner det på en gång, innan jag börjar med någonting annant.
Denna gång gick jag och satte upp nya gardiner i mitt rum, och även en stjärna i fönstret. Blev fint i alla fall.

Nu är jag hundvakt igen åt brorsan. Fick ett sms imorse om vart nyckeln fanns, å vilka tider jag skulle gå ut med Tellus. Men, jag var som ett frågetecken när jag läste det. Det var ingen som hade sagt nått till mig.
Men, jaja... jag kilade hem till brorsan så fort jag hade fått mig ur sängen. Strålande sol var det också, så det var faktiskt riktigt skönt att gå den där morgonpromenaden.

We köpte ett Wii igår!! Faktiskt mammas idé!
Brorsan kom hit igår och hjälpte mig att instellera det, sen körde vi några ronder i boxning, rennis, bowling och golf. Det bästa var att jag ÄGDE!
-Men, du har ju spelat det här förut... sa brorsan varje gång jag vann... Ja, en gång ja! när jag var i usa för flera månader sen, och då spelade vi det en gång, och inte ens länge. Så det var en dålig ursäkt.
Sen körde jag med mamma och pappa när dom kom hem senare på kvällen också. Dom hade nybörjartur minsann!
Jag och pappa körde boxning tills vi var alldeles svettiga och anfådda!

Tja, jag ska nog ta mej ut en säng till med Tellus. Typ busa i snön. Det är ju hans första vinter så ja måste ju lära honom!
Och ikväll blir det övning.
Så jag missar idol, men bara Johan åker ut så blir jag glad!

Ha det bara bra!!

You were there During history’s darkest hour
-Avalon




Avskyr rubriker....

Wow! 2 bloggar i rad! det är ovanligt!

Ännu en tung dag på jobbet är över. Jag som hade tänkt att jag skulle få komma hem, slappna av, somna i soffan ikväll och bara ta det lungt efter allt slit... Men, såklart kom "mini"chefen och frågade om jag kunde jobba imorgon också.... Jag var ju tvungen att ta det också.... Känns sjukt jobbigt att måsta vara på samma station imorgon också, som dess utom är den tyngsta, för det är där all mat lastas m.m.
Dess värre har jag fått sår under mina fötter idag också, av allt spring i dom dåliga skorna som inte passar mig... Men, jag har inte så mycke val, har bara den modellen att välja mellan...

Jag vet inte... Jag har kännt mig på gråthumör typ hela eftermiddagen.... Jag är inte ledsen för någonting, har inte ont...Det känns bara som att det skulle vara så skönt.... Konstigt men sant...
Jag hoppas dock att det typ beror på att jag är sjukt trött och slut både fysiskt och mentalt, att det räcker med en grymt tidig kväll....  Mmm.. blir nog att prova det...

Jag har i alla fall lovat att stå för maten idag. Lax under frasigt täcke + avocado.. Mumma! Så, nu ska jag kila ner och sätta igång så vi får oss någon middag.

ha en bra kväll!
Kram / Martina


Why can’t I walk away from my regrets
And why is forgiveness so hard to accept.
My past surrounds me like a house I can’t afford.
But You say, "Come with me; don’t live there anymore."

Gentle Savior, lead me on.
Let Your Spirit light the way.
Gentle Savior, lead me on.
Hold me close and keep me safe.
Lead me on, Gentle Savior.



07.00

   Imorse låg jag och sov så gott.... Plötsligt ringde mobilen!
Det var dolt nummer, klockan var 07.00, och min första tanke var att jag hade försovit mig!
Redan i torsdags ringde dom från Jörnköket och frågade om jag kunde jobba nu på tisdag, och jag hade sagt att det skulle gå bra. Så, min tanke imorse var alltså, att dom ringde och undrade vart jag var!
   Tur att det var mamma som ringde, annars hade nog "mini"chefen undrat vad jag pratade om..... *hehe*
Mamma ringde hur som haver för att fråga om jag kunde komma och jobba idag.... Hur jobbigt det än kändes så var jag ju tvungen att komma....
   Jag avskyr att bli väckt sådär på morgonen!! Hela min dag blir helt förstörd! Det är som att jag aldrig återhämtar mig från själva väckningen, som i sig inte är skön...
Snooza! Ja, jag säger bara det! FANTASTISKT!

   Idag, när jag stod och plockade ihop en massa grönsaker och frukt, typ hela dagen! så kom jag på massor med grejer jag skulle skriva i min blogg... Nu minns jag typ ingenting!

   Däremot upptäckte jag idag att jag limmat fel i mitt USA-album... !!! sånt som inte får hända...!!!
Men, jag kanske har kommit på en lösning... Så jag hoppas på den.

   Och igår kväll/inatt såg jag dom sista avsnitten av HIMYM s 3... Vilken sierie!
Men nu då? Vad ska jag nu se på?...


   Och, nu börjar det dra ihop sig på riktigt alltså! På söndag smäller det! Julkonserten i kyrkan!
Hur peppad som helst!! jag är bara så rädd att någon ska vara förkyld eller sjuk!! Det går ju inte!
Så, vi håller tummarna och ber att vi ska få vara friska!

Nu ska jag återvända till albumet!
Roger över Roger ut!

Btw... Mamartina.bilddagboken.se


Back!

Jag hade tänkt att jag skulle vara en effektiv bloggare när jag var nere hos Klara, men, så blev det inte. När man väl är där måste man ju passa på att umgås, och inte sitta och skriva inlägg på bloggen..

Veckan i söder var i alla fall underbar. Det regnade varje dag dock, så den vackra sidan av Örebro fick jag inte riktigt se.
Förutom det jag skrev i dom två tidigare inläggen, så hälsade vi på Klaras bror Petter på tisdagkvällen. Där blev det tärningsspel, och fika medans vi tittade på Dr. House. En trevlig, skön kväll.

På onsdagen begav vi oss in till stan och fikade på konditori, där vi blev sittade i djupa diskussioner om allt mellan himmel och jord i någon/några timmar... Mycket trevligt och mysigt. Sen en sväng på stan.
Väl hemma igen bakade vi Kall ostpaj! Mumma!

På torsdagen begav vi oss till Vänersborg.
Kul att träffa familjen igen, och senare på kvällen drog vi till Lycktan, ungdomsgården i deras kyrka. Det var kul att vara tillbaka där igen också.
Satt uppe länge och pratade med Klaras mamma, som är lika lärorikt som alltid!
På fredagen blev det en del packning, lite inhandling av mat till hemresan m.m.

Skönt att ha varit bortrest, skönt att vara hemma igen också.... men, när man väl var där, insåg jag vad jag saknar där hemma, alltså, det som inte finns där hemma....
Norrland i mitt hjärta, men en stund i annan ort, JA tack!!


nattpromenad

Efter mitt bloggande igår så tog jag mig en skön dusch, och la mig sedan för att vila. Det kändes som en omöjlighet att kunna somna, men helt plötsligt vaknade jag av att någon var i dörren. Det var Klara som kom hem från skolan.
Då hade jag alltså sovit i nästan 3 timmar!!!!! *underbart!*

När jag vaknat till, så gjorde vi oss lite middag, åt tillsammans med levande ljus på bordet.. Hehe, romantiskt!! Tonfisksåsen och pastan var ju också väldigt god. 
Sen begav vi oss till hennes bror som bor inte allt för långt bort, för att hämta en madrass. 
Kul att träffa Petter (hennes bror)!
När vi lämnat madrassen hemma, efter den klumpiga promenaden, tog vi en buss hem till hennes andra bror Björn och hans kompisar Lukas och Natanael. 
Som jag sa igår, så visste jag att det skulle bli en rolig kväll!! Den var mer än bara rolig! det var SVINKUL!!! Jag hade ont i smilefästerna bak i huvudet, och kinderna hade typ fastnat i leende läge, för jag skrattade hur mycke som helst!!

Natanael hade fått för sig att göra pepparkaks-deg, vilket gav mig mer julkänsla än vad jag redan hade av alla julsånger vi övar på inför julkoserten.... Men degen blev god.. :)

När klockan närmade sig halv 12 insåg vi att vi kanske skulle försöka ta oss hem på något sätt... Grejen var bara det, att alla bussar hade gått..... Den sista bussen gick bara till halvvägs, OCH 'om fem minuter'!!!! Så, det blev bråttom!!
Vi hann med bussen, men som sagt, eftersom vi bara kom oss halvvägs så var det bara att börja traska.. 
Från centrum till Klara var det inte jättekort bit... Det regnade också, och jag hade mina stövlar med klack!!!!
Efter en frisk promenad i regnat nådde vi dörren.. kl. 00.58..... vi hade alltså gått i 1 timma och 15 minuter!!!

Då kan jag säga, att det var väääääldigt skönt att lägga sig, efter att fått gå på toan, som vi inte hann med innan vi skulle med bussen, fått äta en macka och fått på sig torra sovkläder!! 

Vi har alldeles nyss ätit frukost... Så blir de om man vaknar vid 10, men sitter i sängen och pratar till 1..... 
Underbart!!

Nu ska vi ta å göra nått av dagen. Det regnar i alla fall inte nu, så kanske en promenad eller så. :)

Hoppas ni har det bara bra!!!
Kramar!!

Örebrrrooooo

Helt plötsligt var man i Örebro! Hur kom det sig?

I fredags blev jag erbjuden en tågbiljett till stockholm på söndagkvällen. Jag blev som sugen på att dra nånstans, så jag hörde av mig till min vän Klara, som bor här i Örebro.
När hon godkänt mitt förslag, beslöt jag mig att ta biljetten.
Så jag åkte hem till Jörn och bokade en resa hem, samt en resa till Vänersborg också.

Så igår klev jag på tåget ner mot Stockholm och Örebro.
Det var inte jättemycke folk på tåget, så när det började vara dax att försöka sova, kunde jag lägga mig ner över mitt eget säte, och det breve. Jag lyckades sova en lite stund ändå.
En bra bit in på natten kom jag på att jag skulle skita i att stanna till i huvudstaden, och åka med tåget jag satt på, direkt till Örebro. Så jag pratade med en konduktör, som sa att jag skulle byta vagn. Så, 3 på natten var det bara att börja traska. Vagn efter vagn i dom trånga korridorerna med min jättetunga väska.... Inte så kul.
Så, när jag väl var framme, så var jag inte trött!!!! Men även där fanns det gott om plats, så jag la mig ner, och efter ett bra tag lyckades jag slumra till en stund till.. 

Väl framme i Örebro mötte Klara upp mig på stationen. Tog direkt en buss hem till henne, där vi sedan satt och pratade ett bra tag, innan det var dax för henne att dra till skolan.
Jag har nyss tagit en skön dusch, och ska snart lägga mig och försöka sova en stund.

Ikväll är vi bjudna till kollektivet. Det vill säga hennes bror Björn och hans två vänner Lukas och Natanael. 
Det ser jag verkligen fram emot! Björn känner jag rätt väl, och dom andra två har jag träffat, så jag vet att jag kommer att ha jättekul! 
Och imorgon är vi bjudna hem till hennes andra bror Petter och hans fru Alfrida. Ska också bli väldigt trevligt!
Men, bäst av allt! Jag får hänga med Klara! Massor! Så nice!
På torsdag när Klara har slutat skolan, tar vi tåget till Vänersborg. Ska bli kul att träffa hennes mamma och hennes småsyskon! Och att vara i Vänersborg igen!
Se åker jag hem på fredag eftermiddag. Ser jag mindre fram emot.... Men, å andra sidan blir det övning för hela slanten när jag kommer hem, så det ska bli kul!  *inte länge kvar nu*

Nu kallar sängen.
Ha en bra dag!!
Kramen!

Nu, tack...

30 November - St Mikaelskyrkan ca Jörn kl.18.00
5 December - E4:an Skellefteå ca kl. 19.00
6 December - EFS Boliden ca kl. 20.00


Jag är peppad!!!

Jag brukar vara förkyld vid den här tiden på året. Just nu känner jag mig inte det minsta krasslig, å det är ju bra. Men, å andra sidan vill jag vara sjuk nu så att jag har gjort bort det tills det är dax för julkonserterna.
Bäst skulle ju iofs vara att vara frisk nu, då och efter också, men ska jag nån gång vara förkyld under den tid som är kvar av detta år, så snälla! Låt mig vara det NU!

Ikväll blir det klassfest. Ska bli kul att träffa folket igen, eftersom dom flesta har jag inte sett sen studentdagen 2007!
Däremot vet jag inte hur länge jag kommer att stanna. Brukar inte känna mig bekvämast bland berusade människor.

Jag hoppas på en kanonhelg i alla fall! Och jag hoppas likaså för dig!
Take care now, byebye then!

Julen är här!! snart i alla fall!

Jag är grymt taggad!! Otroligt mycke!
Jag talar om Julkonserten som komma skall!

   På en av föreställningarna ska vi riva av den gamla godingen Lemon Tree med Fools Garden, fast i julversion.
Den ska framföras acapella. Kommer att bli jättebra! MEN....

   Jag satt nyss och övade på min stämma, med musik och text/noter... Det är hur svårt som helst!
Just nu känner jag mig lite stressad! Det är 3 november, om 27 dagar är första konserten! (Lemon Tree ska dock inte framföras det datumet) Hur ska vi hinna!?
Förra året hade vi iofs mindre tid på oss att öva, men då hade vi inte lika svåra sånger, och inte lika många... och som sagt, vi såg ju hur det gick.... (eller, av er som läser bloggen är det inte många som sett konserten varken live eller på dvd)
Även om det är svårt, så är det en rolig utmaning! otroligt kul!

   Jag hoppas dock inte att jag lockat er att komma och lyssna nu! Att sjunga inför jättemycke folk gör det mycket lättare, men inte om man vet att det är folk man känner! Så, kom inte! snälla! (förutom du då Anette... Du är så illa tvungen. *hehe*)

   Nu ska jag återgå till övandet en stund, innan det bär av hem till Jörn igen.
Ska jobba på Jörnköket imorgon. Pizza-veckan drar igång, så det finns att göra minsann!!

Take care now, byebye then!

RSS 2.0