Jag längtar efter...

... att kunna åka utomlands!
... att vara helt frisk från denna influensa!
... att sminka upp mig!
... att träffa mina vänner från Skellefteå, som jag inte träffat på såå länge! Gänget, vart är ni?!
... att få sången att lossna någon gång...
... att få smaka godis om en kvart! :D (klockan är nu 23.45)
... att ha rutin i vardagen igen! Dallas, I miss you!
... att träffa Klara, min älskade barndomsvän!
... att ha en riiiktigt bra systemkamera!
... att bli riktigt kär, och få det besvarat!
... att åka gummibåtar på älven till sommaren!
... att krama mina underbar dallasvänner igen!
... att spela i ensemble!
... att ha en bra Linnea-Martina-kväll!
... att hitta en riktigt bra bok som jag bara vill läsa och läsa och läsa och... där tog den slut!
... att Mackan och Mirre kommer hem från Thailand!
... WORLD PEACE!


Jag <3 Jan Stenmark!


Influensan och godisdax!

Influensan drabbade stackars mig, och även resten av familjen, alla förutom mor min.
Sedan i månsdags har jag mer eller mindre legat däckad i min säng med hög feber, huvudvärk, tungt att andas, värk i kroppen och hosta. Konstigt nog har den här veckan inte känts så lång ändå, kanske för att jag sovit så mycke. Idag har jag dock varit i stort sett feberfri! Vilken avkoppling måste jag säga. Däremot har hostan ökat lite, men hostmedicinen håller nere den lite.
Imorgon är det nyårsafton. Egentligen var det tänkt att jag skulle ha rest ner till Uppsala för att fira med min kära kusin Eija, men tack och lov att jag stannade hemma! Hur tråkigt det än känns att måsta missa nyårs med henne. Jag hade nog mer eller mindre avlidit av den resan. Istället blir det en lugn kväll hemma med brorsan. Vi ska kolla på tv/se film, och ÄTA CHIPS OCH GODIS!!!

Jag och min kära bror har inte ätit chips eller godis sedan 10 juli detta år! Vi skrev ett kontrakt fram till nyårsafton. Förstå då får vi smaska på gottgott igen. Frågan är dock om det kommer vara så gott som man tänker. Jag tror att jag kommer att lessna väldigt fort.
Idag har vi i alla fall suttit och smått planerat och drömt om vad vi ska införskaffa oss till våran lilla nyårsafton i varsin soffa hos mor och far. (Som sagt, brorsan är också sjuk...)


 



Nu är det nästan bara en vecka kvar av detta 3 veckors långa lov. Jag trodde att det skulle kännas jobbigare att vara utan mina dallasvänner än vad det har varit! Då menar jag inte att jag har saknat dom, för det har jag! Skillnaden är att jag LÄNGTAR efter dom, och inte plågsamt saknar dom! :)
Imorse däremot, då vaknade jag av att jag höll på att börja gråta av det jag drömde. Jag drömde att jag kom tillbaka till skolan och mötte en klasskompis som berättade att han bara var där för att hämta sina grejer, för han skulle inte gå på skolan mer. När jag sen skulle berätta det för mamma var ögonblicket då jag var på väg att börja gråta, och då jag vaknade av att det sved i ögonen. Vilken lättnad! Det var bara en dröm!
Måtte alla komma tillbaka för att stanna!

Nä, nu är det dax för en vilopaus. Tjing!





This christmas I'm dancing!

Jag är för trött för att blogga ordentligt just nu, så det får bli detta istället. :)
Och med det önskar jag er alla en riktigt GOD JUL!!!


Jag, utklädd till tomte- dansar en sväng!

Och detta var en liten grej jag bjussade några av mina klasskompisar på!
Mer dans!

Kram!

Filippa och Benjamin

Jag tycker dom är goa, Filippa och Benjamin.
Avsnitt 3 är min favorit!

 

 

 

 


Julgranspyntning och återträff



Så var jullovet igång. Jag tog mig redan i fredags hela vägen hem till Jörn. Sen dess har jag inte gjort mycke. Jag och mamma klädde granen i lördags. Jag har fikat hos mina kusiner och gosat med Rut, min alldeles färska kusin som anlände till jorden bara för några veckor sedan. :)
Igår var jag där emot till skellefteå en sväng med kussen Betty. Vi gick lite på stan, åt på Frasses och oj va vi hann prata!! Vilka otroligt bra samtal vi hade!
Sen begav vi oss till Boliden för att lyssna på kören som sjöng på "Julens sånger".
Hade efter det återträff av kusikal-gänget hos Mirre och Mackan. Vi fikade, pratade och dom andra såg våra konserter. En riktig myskväll!




Julfesten

Efter en inte en allt för lång natt, kom så torsdagen. Torsdagen som även den, liksom dom flesta andra dagar förra veckan, inte skulle innehålla så många lektioner. Dagen lunkade på, jag passade på att städa mitt rum och packa väskan. Tog mig en lång dusch innan vi hade en kort samling för att prata om vårterminen med våran lärare Andreas.
Sen satte det fart! Min klasskompis Lotta kom till mitt rum, och vi pratade på medan vi gjorde oss fina med smink och hårspray i mängder! När vi var klara knackade det på min dörr! Det var min cellgruppsledare Joel som tänkte erbjuda eskort till middagen! Kul för han som fick Lotta med på köpet också!
En trevlig middag, men jag vill inte hålla med alla andra som sa att det var så fruktansvärt god mat...
Är det bara jag som tycker att julbord är såå överskattat?! Jag själv äter ju hur som helst bara prinskorven, potatisen, lite revbensspjäll (om det finns) och små bitar av julskinkan. Vad är så speceillt med det? Och vad är så speciellt med allt det andra?
Prinskorven, revbensspjällen, potatisen och den lilla biten julskinka var i alla fall gott!

Festen flyttade sen upp till Ulrikasalen. Där bjöds det på jazz, tävlingar, fika och mer musik och underhållning! En kanontrevlig kväll!
Det hela avslutades med flera timmar av dans! Dans och åter en massa dans!
Fast, kvällen var ändå inte slut. Jag begav mig från festligheten vid 1-tiden, efter det hann jag se film, kolla på gitarrer och fika med Albin i Granen. Jag var ju tvungen att ta vara på sista natten på Dallas för detta år!

Tack alla fina för en fantastisk julfest!

Albin och jag

 

Jag och Nils

Jesper och Adam                                                         Jag och Tom

 

Festlokalen                                                                        Tävling

 

Shake shake it shake it!



Rock-natt Yeah!

Efter att i flera veckor måstat gå och lägga sig tidigt, för röstens skull, då vi haft konserter hit och dit - bestämde vi oss för att ha en lite försenad varriant av luciavaka. Jag, Tom och Sara skulle minsann stanna upp länge. Men vad skulle vi hitta på?

Det hela slutade med att vi hamnade uppe i Ulrikasalen med färgade lampor, en kamera och en hel del smink runt våra ögon! Har man inte ett eget rockband så får man helt enkelt låssas. :P






Lucia

I Tisdags fick Umeås gallerior besök av kören från Dallas.
I ett långt tåg vandrade vi in på galleriorna med vita lusselinnen, ljus i våra händer, glitter i håret och dom stiliga grabbarna hade röda flugor till sina vita skjortor.
Sankta lucia, Gläns över sjö och strand, Gå Sion, Staffansvisan och några fina sånger till. Vilken stämning! Vilket luciatåg!

På kvällen bjöd vi på storslagen konsert i Bygdeås kyrka. En välda massa folk hittade sig dit för att höra oss sjunga som aldrig förr! Ni som icke var där missade en konsert värd att minnas!
Tack till världens bästa körledare Anna!










Deppdag - jodå!

Vilken KASS dag det har varit!!! och jag har inte varit ensam som känt så!
Massor med små och större saker som hela dagen gått emot oss, så ikväll har vi varit några deppade själar som degat i aspens soffa med två filmer och glass.


Dagen har ägnats I Umeå, där vi spelat på en scen, placerad på Renmarkstorget. Det var utomhus, vilket var en ny upplevelse. Tack och lov inte massor med minusgrader, men tillräckligt kallt för att det skulle sega ner kinderna och göra det svårt att artikulera. Värst av allt var att ljudet som ljudfirman hade med, inte höll... Antingen glappade det bara, eller så var det obefintligt. Ljudteknikern fick också för sig att springa och snacka med sina polare ibland, vilket lämnade oss ännu mer ljudlösa... En fantastiskt URKASS spelning helt enkelt!

Jag kände hur mitt humör sjönk redan i bussen på väg till Umeå i förmiddags. Nivån för mitt tålamod har sjunkit en aning dom senaste dagarna. En känsla jag avskyr, och därför sätter det hela ännu mer i en ond spiral neråt... Jag blir ju nämligen arg på mig själv för att jag känner som jag gör, när mitt tålamod går mot botten.
Efter den urkassa spelningen i Umeå så har det bara pjöttats på med små dåligheter... Allt ifrån dålig middag/ingen matlust, macken stängde en halvtimma tidigare JUST ikväll, när vi kom en kvart innan ordinarie stängningstid och vi var i stort behov av "belöningsföda", till att min fina julstjärna gick sönder, ovisshet, insikter och ännu mer tålamodsprövningar m.m.

En av filmerna vi såg ikväll var "så som i himmlen". När vi såg den, insåg vi att vi kanske inte hade en så dålig dag i alla fall. Vi lever inte i en vardag med misshandel och hot, och inte heller i en värld av lögner, vad jag vet i alla fall... Men, ibland måste man få ha en deppig och jobbig dag också! Det får en ju att uppskatta dom bättre dagarna ÄNNU mer!

Spelning i P4

Kl. 05.45 igår morse traskade jag, Tom, Sara och Pontus iväg på en promenad, för att få igång kroppen. Vi åt sen frukost, packade bilen och drog iväg mot Umeå. I bilen sjöng vi upp, länge och väl. Övade också vår acapella-låt.
Så var vi framme vid Sveriges Radio. Vi tog våra instrument och gick in. Vi visades till den stora studion, där vi packade upp, gjorde oss bekväma och fick prova sjunga våra låtar.
Någon gång efter kl. 08.30 kom programledaren Alexandra in och, sen drog vi igång! Sång, intervju, sång, intervju, sång. Jag gjorde någon liten kråka här och där, men det var så kul att göra hela grejen, så det gjorde inget! När allt var klart letade vi åt kaffe och chokladmaskinen! En good kopp choklad var vi värda efter denna insats! Vi packade sen ihop våra grejer och begav oss hemåt. Såklart var det första vi gjorde när vi satte oss i bilen, att sätta igång inspelningen vi fick av ljudteknikern!
Vi var nöjda! Väldigt nöjda!

Lyssna på oss här!

 


Så kan det gå...

Så kan det gå om man lånar ut sin toalett till en viss herr Fjällström!
"Justin Bieber ♥M"


Mammas födelsedagsfest

I lördags var jag hemma i Jörn för att fira mamma som snart fyller 50!
Det blev en hej-dundrans fest, med MASSOR av mat, mycke underhållning, mycke sång, många presenter, tävlingar och härligt umgänge. Det var kul att träffa släkten, och mammas vänner!

GRATTIS ÄLSKADE MAMMA!!!!

Vi syskon

Den extremt goda maten

Festligheten

En av alla de underhållningar som ägde rum

En av alla tävlingar som ägde rum



Stark video! Stark kille!


Min nya favoritbild!


Veckans spelningar och lite blandat

Det är roligt när kompisar hör av sig och önskar nya blogginlägg! Sorry till er som tycker att det blir för långt mellan gångerna, men det är fullt upp här!
Vi har under dom senaste veckorna varit i full gång med att sätta ihop jullåtar, öva och öva!
Nu är dock allt klart, klassen hade sina första spelningar i lördags. Tyvärr kunde inte jag vara med då, för jag var på annat håll och hade kul. Men nu i veckan blir det fullt upp med spelningar! Vi kommer att, från och med onsdag vara inne i umeå och spela på 2 olika caféer (Schmäck och Station), sen blir det även några utomhusspelningar till helgen på ett av torgen inne i centrum. Förutom dom spelningarna så kommer min grupp att göra ett besök i radions P4 på onsdag! 3 låtar ska framföras, sen har vi fått i uppgift att göra PR för skolan. Det ska bli sjukt kul!

Idag är vi lediga. Vi har haft en träff med klassen, men annars spelas det tv-spel, några sitter och övar på sitt eget. Jag bloggar, andra är ute och går. En skön och avslappnad stämning! Det gäller att ladda batterierna inför dom kommande dagarna. Jag själv tänker ta en sväng till ICA senare och inhandla för lite bakning i afton.

Tja, jag vet inte riktigt mer vad jag ska skriva. Jag har det riktigt bra! Jag älskar att vara här, och mina vänner är underbara!

Jag avslutar med att bjussar på lite blandade bilder från min vardag!



En gång i veckan hör cellgruppen till vardagen. Då är det obligatoriskt fika, denna kväll bjöds det på glass! Mmm!
En annan grej som kan hände här på skolan är att det anordnas madrassåkning i Lönnentrappan! Galningar!


Om vi kommer på att vi har ett ärende i Umeå, så är Musikanten ett måste! Det är ju rena lekstugan! Här sitter några klasskompisar och jammar loss i butiken.
I Aspen har en mistel med egen innebörd satts upp. Några kyssar har det inte blivit under den, vad vi vet, men många kramar!


Dom tre olika ensemblarna som repade jullåtar hela fredagen. Jag är med i sen sista ensembeln, men här fick tjejen längst bak på bilden agera mig, eftersom jag inte skulle vara här då som skulle ha sin första spelning.

Ibland kan man få för sig att det är lite mer spännande att äta om man håller armkrok.
Det tyckte ena sidan långbordet var värt att prova.

RSS 2.0