Kommer inte på någon rubrik...

I höstas kom det och hälsade på en skön kille i våran cellgrupp. Han läste en berättelse ur en bok, där det skrevs och röda och svarta dagar. Detta har börjat användas här på Dallas.
Röda dagar är bra dagar. Svarta dagar är dåliga dagar. På något sätt är det lättare att se vart man är, och att sträva mer och mer efter en rödare färg.

För egen del har ett antal dagar varit rätt svarta. Jag har funderat på mycke, och jag har själv tänkt att mycke legat i det jag skrev om i mitt förra inlägg. Men ikväll ringde mamma mig på skype. Då vred jag upp kranen och lät det rinna. Hemligheterna jag lovat att bevara är fortfarande hemligheter, men allt annat som låg och gnagde på sidan, bakom och under lyckades jag sätta ord på. Jag kände att jag ordnade upp mina tankar lite. Jag kan tyvärr inte säga att jag blev klokare, men mitt nya hopp är att jag ska känna mig lite lättare imorgon!

"Ta inte dina nära och kära för givet! Visa att du bryr dig istället!"




De där med förtroende...

Jag har, av egna erfarenheter lärt mig hur viktigt det är att behålla det man får berättat i förtroende till en själv. Jag har inte alltid själv varit en ängel, det är det svårt att vara, och jag har provat på att höra min egna story genom någon annan, som fått den av någon annan som fick den av mig. Så fel det kan bli på vägen!
Eftersom jag nu har lärt mig av dom misstagen, verkar jag nu inge något sorts förtroende. Det är mig en ära!
Men, just nu känner jag att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen!
Ett antal personer har under den senaste tiden vänt sig till mig i olika sammanhang, med olika berättelser och känslor. Så mycke kan jag säga, för jag tror inte att någon av er skulle veta vem eller vad jag pratar om.
Men för mig, att bära runt på detta, blir det frustrerande. "Lägg det i Guds händer" skulle kanske vissa säga. Joo, men det är något jag alltid tyckt varit lättare sagt än gjort. Jag vet ju fortfarande vad det handlar om, jag ser och hör fortfarande saker, och kommer ändå aldrig ifrån det.
Jag vill ju samtidigt vara en person som folk vill vända sig till! Men jag vill också stå utanför beslut och engagemang. Ibland känns det dock som att jag borde kliva in och ta plats. Trots att jag inte alls har med saker och ting att göra.
Som sagt. Den onda spiralen blir att jag då istället, precis som dessa personer, känner att jag behöver lätta mina tankar hos någon annan. Men, jag har ju lovat!




Samuel Ljungbladh på besök

Idag har vi Samuel Ljungblahd här på besök.
Vilken kille! Vilken tallang!
Tyvärr fick vi inte höra honom sjunga eller spela, men han berättade om sitt liv, och det var minsann inspirerande!
Han ägnar idag dagen med RM som fått den äran att spela med honom under dagen. Cool grej!
Min klass är lediga idag. Skönt!


PR-resan

I lördags packade hela skolan in sig i en hyrd buss och begav oss längst norrlandskusten ner till Härnösand. En trevlig busstur med kreativitet och umgänge. Väl framme i Härnösands Pingstkyrka började vi direkt att packa ur bussen och rigga upp inför kvällens konsert. Hela dagen gick åt till att fixa och dona, soundchecka och fixa till oss själva.
Mat, uppsjungning m.m. Sen kom så kvällen. Min gamla ensemble fick köra två av våra gamla låtar, och allmännarna och RM fick också framföra. Sen sjöng vi 4 grymma låtar med kören också! *Feeling!*
Det var en jättebra kväll!

Natten ägnades på Lögdeå herrgård. Ett jättefint ställe en liten bit utanför Härnösand. Mysigt att ha stor övernattning med en massa folk från skolan.

Söndagen bjöd på tidig morgon, för att sen åka vidare till Sundsvall. Även där skulle vi besöka en Pingstkyrka.
Och samma sak där, riggning, övning m.m.
Det var mer ett vanligt söndagsmöte idag, fast ändå med en massa mer och annan musik.
Nöjda med dessa dagar reste vi så hem till Dallas igen.


Ni vet det redan, men jag är lycklig!

Jag har skrivit om det förut, men jag tänker skriva det igen - Jag kan ibland inte förstå att jag är här!
I onsdags då vi hade ensemble och jag satt bakom synten och lirade till en av våra kickass-låtar, kunde jag inte sluta le! Jag kan inte fatta att jag har det bästa jag vet - musik på schema!
Och om jag tänker på vad jag kom hit med för kunskap och erfarenheter, så känner jag knappt igen mig själv idag.
Jag är inget proffs, varken på sång eller piano, eller nått annat för den delen heller, men jag har lärt mig sååå mycket! Och det är såå kul!

När Markus var här och hälsade på, gick vi iväg och satte oss vid ett piano och jag spelade en av mina bruks-låtar för honom. Han sa då att det var kul att höra, för jag kunde knappt sjunga inför bara honom förut. Jag tänkte inte ens på det innan han sa det, så bara en sån sak är stor för mig, att jag har srivit ner en massa spärrar och jag kan idag bjuda på mig själv på ett helt annat sätt.

Nåja. Ni har väll redan för längesen fattat att jag är lycklig här. Jag ska försöka att inte tjata ut det ännu mer.
I helgen åker i stort sett hela skolan till Härnösand och Sundsvall för att medverka på 2 olika typer gudstjänster. Vi ska spela ensemblelåtar och kören ska också sjunga. Det kommer nog att bli jättekul! Ska också bli skönt att bara komma iväg. Dock kommer jag att längta efter pianot!

Sitter nu och lyssnar på ensemblelåtarna vi håller på att repa nu, och nu hör jag en massa saker jag missat... Måste gå och öva!
Ha en välsignad fredag och en jätteskön helg!

Kram!

Förövrigt saknar jag Markus jättemycket!



Sportlovet 2012

En försenad buss plockade upp mig, Liselotte och Tom vid E4an för vidare transport till Skellefteå den 2a mars. Tom skulle vidare upp till Luleå, men vi hann käka middag på Viking innan han från Skellefteå skulle transporteras vidare norrut. Det var mycket gott och mycket trevligt! Och de som jobbade verkade tycka att vi hade roliga saker att prata om, eftersom dom tjuvlyssnade! haha!
Jag anlände senare under kvällen till Anderstorp för barnkalas/födelsedagskalas/20års fest/överraskningsfest. Va det nu var... Smarrig tårta bjöds och kära återseenden av människor jag icket träffat på länge! Grattis Emilie!





Den 3e mars vaknade jag upp hemma i Jörn. Dagen fyllde jag med några kramar med kusinen som var på besök, men också med musik och städning. Tidigare än när tiden var inne, satte jag mig i bilen och körde till staden för att hämta 2 underbara människor hem till Jörn. Albin och David! Innan vi for den lång vägen hem igen, blev vi bjudna på smarrig efterrätt hos Davids faste! Mums*
Stjärnhimmel, kvällsfika och hustitt fick avsluta kvällen, inna vi borstade tänderna och kröp till sängs.
Behaglig dag! ♥



















4e mars var kommen! Trötta men glada klev vi upp, taggade på dagens bravader! En frukost senare klädde vi oss i skoterskrud och begav oss ut. Albin och David i kälken, jag och min far på skotern. Väl uppe på Buberget anlände även min kära mor.
Backrullning och bus, sen grävdes det soffa i snön. Far skötte grillningen av grabbarnas livs första Parisare. (För er andra som inte vet vad en Parisare är, så är det typ en hamburgare, fast med en stor fet korvskiva istället.) Nerbäddade under täcken, njöt vi av solen som värmde våra svala kinder.
Innan vi gav oss ut på ren-jakt så hann grabbarna testa köra lite skoter också. Jag och Albin gjorde en så fin fastkörning lääängst bort på myren! Det gick jättebra! Som sagt, renskådning i Strycksele, dock var det bara ett hundratal. Jag ville visa dom tusen!
Efter en hel dagstur på skoter och berg, kom vi så hem till varm älgstek och annat gott! Min mor är duktig på att laga mat! Ett parti Skippo spelades, sen vankades det efterrätt.
Mätta och belåtna hann vi basta i den heta bastun, innan vi slutligen landade i soffan och en film på tv:n.
Vilken underbar dag! ♥











Väckaren ringde och jag klev upp till den 5e mars. Grabbarna kom ner och åt frukost med mig. Väskorna packades senare, och så begav vi oss till staden igen.
Grafit-butiken besöktes innan vi sen gick till Lilla Marie som levererade goda bakverk, och oj så grabbarna njöt!
Albin lämnades av för hemfärd vid bussen och jag och David fortsatte att ägna dagen tillsammans. Kupan och Allmosan besöktes, innan vi passerade Subway för en mackbit.
Jag begav mig sedan till min kära syster med familj. Jag anordnade pusskalas på Hugo! Efterlängtat!
Vi rullade sedan till den stora affären för inhandling av diverse. En pratstund senare kom jag så hem till lägenheten igen. Tanken var att jag skulle ha träffat en Smurf på kvällen, men jag mådde inte så piggt. En tidig kväll blev det istället.
Mycket nöjd med dagen! ♥





6e mars och denna dag skulle jag få besök av Tom än en gång. Eftersom jag inte lyckades sova ut denna morgon, hade jag god tid på mig att införskaffa och tillaga en god lunch. O så jag saknat att laga riktig mat!
När Tom anlände, åt vi maten jag lagat. Sen traskade vi ner på stan för att kika på skor och annat.
Musikanten fick sig också ett besök, och Tom belv helt salig med gurorna i sin famn!
Införskaffade med annan mat och annat gott kom vi hem till min lägenhet igen. Mär maten var uppäten gick vi sedan en lång promenad till Bowlingkompaniet. Denna gång var det jag som hade tur! Jag levererade inte många strikar, men jag vann alla serier i alla fall! Sen promenerade vi hem igen.
Annat gott och Ruch hour 2 satt fint! Även airhockeyn och pratstunden som fick avsluta en trevlig dag! ♥


7e mars startade även den i staden. Stressade mig klar, för att sedan möta upp min vän och fd.kollega Rebecka med underbart söta dottern Meja. Vi skulle bege oss till Byske för att besöka en annan fd.kollega.
En trevlig fikastund och en massa söta barn! Ett mycket fint och gott återseende av folk jag faktiskt insett att jag saknat!
Väl tillbaka i staden hämtade jag upp Tom i lägenheten. Till min glädje fanns också klasskompisen Nils där!
Tom och jag åkte sen hem till Dallas igen. Och här ifrån finns det inte så mycket mer att skriva.
Resterande dagar av lovet (8e, 9e, 10e, 11e mars) har ägnats här på skolan. Vi har sett film, bastat, gått promenader, umgåtts och haft det skönt, lugnt och mysigt.
Utser detta lov till ett av dom bästa jag haft! ♥

Tack!

Bra klipp

För er som inte har facebook och missar detta klipp som är det som skickas runt just nu - se detta!
Det är en bra grej!

Klippet handlar om en fruktansvärt hemsk man, som gör så mycke ont mot barn och ungdomar i Uganda. En man har bestämt sig för att göra honom (den hemske mannen) känd, så att alla ska få veta vem han är, och så att någon kan ta fast honom, så det någon gång kan bli ett slut på hemskheterna!
Filmskaparen har kämparglöd!

 

 


Noteringar...

# Youtuba "What would you do". Intressant hur människor beter sig. Handlar mycke om rasism.
# Älskar att det är 0-gradigt, klarblå himmel och en smått värmande sol!
# Ikväll får jag besök av Albin och David från min klass, här hemma i Jörn! Båda är från Västra götaland, så det ska bli kul att visa upp norrland med skoter imorgon.
# Jag är rätt less facebook.
# Träffade min barndomsvän Ida på bussen hem igår! Det var kul! Jag saknar henne!
# Ohh va det finns mycke bra musik! Och det är kul när man inser att man gillar något nytt. Detta tex, är en ny favoritlåt jag har. Texten är riktigt bra! Ida Sand – Brutal Truth
# Jag är pysselsugen, men har inget att pyssla med...
# Vad ska jag göra om jag inte ska gå NML ett år till?...



Lovdax

Idag får vi lov!
Vi har två replektioner idag, men vi får se om det blir två rep. Eftersom vi får lov idag, så är det många som åker hem. Inkl. jag och några från klassen.
Det ska faktiskt bli skönt med lov. Jag kommer att längta tillbaka till skolan, och sakna mina vänner, men det ska bli skönt att komma iväg och träffa familjen. Jag önskar att det förblir bra väder också, så skoterturer passar sig.
Jag kanske också får besök från skolan, det ska bli kul, om det blir av. :)
Åker nog tillbaka till skolan i mitten av veckan, om inget annat händer.

Vad jag funderar på är om jag ska slå till med ett piano under lovet... Under jullovet hade jag bestämt mig för att shoppa gitarr, men det blev ju inget av det... Munspel har jag skaffat mig, men jag har inte gett mig på det riktigt än. Skärpning Martina!

Kram!




Tobben, yeah!


RSS 2.0