Tandläkarspecialisten

Hmmm... Igår, var det igår? Jag har ingen aning vad det är för dagar nu när jag jobbar natt...
Onsdag i alla fall, då var jag till Umeå för att träffa specialisten på NUS. Efter en lång intervju med diverse huvud/käk-frågor var det dax för tandläkaren att misshandla mig ännu mer. Jag var rätt öm när hon var klar, men det gick ändå bra.
Diskförskjutning blev min diagnos, vilket vi egentligen redan visste. Men nu kunde vi i alla fall, efter en ordentlig koll, sätta igång med behandling. Mer Diklofenak och käktänjning.
Och konstigt nog, efter gårdagens misshandel, så har jag redan kunnat gäspa EN riktig och hel gäspning!!! *lycka*
 
Efter tandläkarbesöket fick jag den äran att träffa Gabbe en stund! Vi hade en del att ta igen, mycket har hunnit hända i våra liv sedan vi kom hem från skolan för snart bara en månad sedan.
 
Eftersom jag jobbade natten till onsdag, och direkt åkte till umeå efter avvakningen, så såg jag fram emot bilfärden hem så jag äntligen skulle få sova! Och sov, det gjorde jag! Som en klubbad!
Nu ska jag snart ut och jobba min tredje och sista natt för denna gång, sen blir det FESTIVAL!!! Jä!
 

Hos tandläkaren

.

 
 

Jag som kirurg

Inatt drömde jag att jag visst var kirurg. Jag tror jag vet vart den kirurgiska bearbetningen kom ifrån, men det är en annan historia.
Jag minns inte så jättemycke från drömmar, ni vet hur det brukar va. Men, jag minns att jag skulle, för första gången i mitt liv poerera i min väns huvud!! Ett ingrepp jag aldrig hade gjort förut, jag hade visst bara läst om det. Hur nervös var jag inte?!!!! Vid min sida fick jag i alla fall ha David, som tydligen hade provat på det där ingreppet en gång förut. Det var ju betryggande det i alla fall! Dock var ju inte han heller kirurgiskt utbildad.
Så satt vi där vid min väns huvudända, redo att snitta upp skallen. Men på grund av att jag var så nervös, tycker jag ju nu i vaket tillstånd, att det var mitt sätt att skjuta upp operationen med att skylla på att jag hade fel byxor på mig - att dom inte kändes sitta bra. Något David också upplevde sig ha samma problem med. Och vilket tjafs det vart om dessa byxor!! Vi sprang i typ evigheter för att hitta några andra par byxor. Det där byxproblemet var ju dock ett mer riktigt problem i drömmen.
Jag minns faktiskt inte om det nånsin vart någon operation...
 
Och med tanke på mitt senaste inlägg, om sårvård, så ska jag nog aldrig bli kirurg!
 

Sårvårdstankar, och lite midsommar...

Medan mina vänner har firat midsommar med grillat, jordgubbstårta, och vänners sällskap i stugor och i sol, så har jag irrat runt bland patienter, såromläggningar och andra "trevligheter" man kan stöta på på ett sjukhus...
Men, jag ska ändå inte klaga. Jag har haft bra arbetskamrater ikväll och vi har smaskat på pizza och cupcakes i alla fall. (Ja, jag tuggar nu för tiden, omän försiktigt). Jag tror dock att jag nästa sommar ska försöka se till att vara ledig under midsommar, för, jag tror att jag har jobbat varenda midsommar sedan jag gick ut gymnasiet.
 
Jag vet inte om det är så att jag måste ge med mig, inse att jag faktiskt inte tål att se sår och blod, hur intressant jag än tycker att det är... Blodprovstagningar går bra, men när det kommer till sår, så pallar inte min kropp det längre. Jag kämpar in i det sista för att göra omläggningen klar, hur likblek jag än är och hur illa jag än mår. Först när jag står där och svajar, då ger jag upp. VARFÖR ska det vara så? Vad är det som gör att jag inte klarar av det, när jag verkligen tycker att det är intressant och konstigt nog kul med sårvård? *suckar irriterat*
 
Tja, jag har inte så mycke av midsommarhändelser eller tankar att dela med mig av. Jag bloggar för att jag inte har något annat vettigt att göra, än att vänta på Johan Blund. Morgondagen tillbringas likaså den på jobbet.
Glad midsommar, och GOD NATT!
 
 
 
 
 
 

.


Bra stunder!

Den senaste veckan har inte varit så pjåkig ändå. Då pratar jag tristess och sånna grejer. Jag har inte haft allt för mycke av den varan. Det är bra!
För detta har jag att tacka Pontus, Maria, Elin och Simon, Lena, Betty, Tom och Nils där på ett hörn.

Tisdagkvällen, som bjöd på väldigt fint väder, ägnade jag i Myckle med Pontus, Maria, Elin, Simon och Lena.
Vi satt och pratade länge på altanen, innan vi sedan flyttade oss till den nya grillplatsen. Det grillades pinnbröd och skrabilucker(?). En supertrevlig kväll i solen må jag säga.
Nöjd la jag mig den kvällen, för att sedan stiga upp till första dagen på jobbet för detta år.


Elin och Simon vill klappa får



I mitt förra inlägg nämde jag att jag hade njutit av solen med Betty vid bryggan. Efter brygghänget så gick vi och hyrde en film (Nicevill = bra film).
Efter att jag på fredagen kvicknat till och börjat må bättre efter den jobbiga natten, så dök Tom lite halv impulsivt upp. Vi hann med en del under hans besök.
Vi såg dakbåtsrodden, kollade på Sverige - England VM på Olles, hängde vid bryggan, träffade Markus, kikade förbi på Joypeak, käkade middag med Nils och tog oss en rejäl match i bowling och gått en promenad.


Tom och jag vid älven - drakbåtsrodden (Norrans bild)


Nu står det 1-1 mellan jag och Tom i bowling!



Nu är helgen slut, och jag är mycke nöjd och tacksam!
En ny vecka är på G, och den kommer att innehålla 5 dagars arbete, tre av dessa under midsommar helgen. Oj va jag vill vara ledig då, men jag får försöka tänka på dom välbehövliga pengarna...
Jag saknar att ständigt ha folk omkring mig! Någon som vill hitta på något?

Pianoägare

Jag är sendan 6 dagar tillbaka ägare till ett sprillarna nytt elpiano!
Jag kan inte påstå att jag suttit vid det nå vidare mycke sedan det anlände till min lägenhet, men det har haft sina förklaringar. Det kommer nog att bli en del, när jag bla får komma igång att sjunga igen.
För er som inte visste att jag spelar piano, kan jag säga att jag inte direkt kallar mig pianist eller något sådant, men jag kan ta mig fram med olika former av enklare ackord i alla fall. Jag jobbar på att lära mig plinka, spela oktaver med vänster hand osv. Sen hoppas jag på att bli bättre när jag får ta pianolektioner till hösten.
Jag är nöjd!


Käken - måste skriva av mig!

Jag vill ha något roligt att skriva om, men just nu vill jag bara skriva av mig! (med risk för att det blir tjatigt...)

Men, jag vet inte om folk förstår hur otroligt jobbigt och allmänpåverkande det är att ha problem med käken!
Bara en sån sak som att aldrig kunna gäspa ordentligt!
Min tandläkare ringde i onsdags för att kolla läget. Då kändes det otroligt mycket bättre, nästan bättre än innan jag var till tandläkaren första gången. Jag kom på just när vi la på luren, att jag skulle ha frågat om jag fick börja om att tugga, eftersom det kändes så pass bra. Men, jag beslöt att testa på egen risk. Jag och Betty skulle hänga vid bryggan den aftonen, så vi gick till Ica och köpte Ica-sallad. Jag tog mjuka, lättuggade nyttigheter. Det gick ju jättebra tyckte jag! Det gjorde inte ont, det kändes inte konstigt och det kändes så lyxigt att kunna äta riktig mat!
Onsdagskvällens lyx fick jag dock sota för igår.

Runt kl.05 imorse tror jag att jag slocknade. Jag kunde inte somna!
Käken, kinderna, bakhuvudet och nacken värkte. Jag kunde inte slappna av i käken alls!
När jag till slut somnade, rätt uppgiven och utmattad, hade jag haft ont i mer än 12 timmar. Tabletterna verkade inte vilja hjälpa mig nå vidare mycke, då jag ändå bara spände mig, och spände mig ännu lite till.

Ja... Det är ju bara fortsätta med soppor och fil då. *så f.r.u.k.t.a.n.s.v.ä.r.t less!*
Jag har "ätit" sånna där pulver-diet-påsar den senaste tiden, för jag kände att jag inte fick nån energi av mejeriprodukterna (vilket blev typ allt jag åt, då sopporna jag lagade bestod mest av mejeriprodukter också.)
Har mått bättre sen jag började med diet-påsarna, men dom är ju inte goda för fem öre! Inte billiga heller!
Sen är det ju så att man inte får äta sånna där diet-påsar hur länge som helst, men vad ska jag äta och må bra på när jag förbrukat alla påsar?
Den sociala biten påverkas ju också. En fika på stan, en grillkväll osv är inget jag ser fram emot nu. Medan dom andra mumsar på goda kakor eller ett gott grillat kött, ska jag sitta där med min kopp te eller min pulver-diet-påse?

Remissen till specialisten i Umeå bör komma med besked om tid i slutet av Juni, trodde min tandläkare.
Känns ändå bra att hon vill "prioritera" mig, eftersom jag ska gå musikutbildning med huvudinstrument sång till hösten igen. Snällt, när det ändå är semester och lång kö i vanliga fall.

Nu har jag fått skriva av mig lite. Jag kommer nog ändå att i min ensamhet kasta kuddar och slå på pianot, för att jag är less, trött och ledsen över att inte kunna äta och sjunga. Och för att jag aldrig kan gäspa klart när jag är trött!

Gäspa på gott folk, gäspa på!

Inspiration tack!

Jag är otroligt bloggsugen, men, jag vet inte vad jag ska skriva om... Jag fotar inte nu för tiden heller, så jag kan inte dela med mig av bilder... Mina tankar eller vardagshänderlser känns inte så intressanta heller, eftersom jag inte gör så mycket. Jag har börjat jobba i alla fall. (Strokeenheten på lassa, för er som inte visste det).

Inspiration tack!


.


Shit! Så bra vi är!

Bättre sent än aldrig!
Den 23/5 hade min klass sin absolut sista spelning! "Shit! Så bra vi är!" Efter mycke slit och möda ställde vi oss på scenen och öste!
Det var så kul, men också känslosamt! Men mest kul, och jag var så stolt över alla i min klass!

Här är några bilder från showen.
(En fd elevs pappa kom och fotade, detta är hans bilder)



Min älskade och saknade klass!!!


Remiss

Dagens återbesök hos tandläkaren resulterade i en akutremiss till Umeå, skonkost (puré/flytande) i minst 10 dagar, och utskrivet Diklofenak i 10 dagar.
Ja, det är bara hoppas att det blir ordentligt åtgärdat nu, och att det har hunnit bli bra innan skolstart 27e augusti!
Åhhh, JAG VILL SJUNGA!

Hängde en stund med Nils från klassen på stan idag. När vi sågs så ville jag ju krama om honom, men... Jag kan inte ens kramas!

Men jag är fortfarande glad! bara lite frustrerad...




Filmer och sånt...

Jag kan inte påstå att jag firat sveriges nationaldag nå vidare mycke denna dag. Nää, jag har typ bara legat i min säng och tyckt synd om mig själv.
Ursäkta mitt tjat om min käke, men det är sjukt handikappande! Jag kan inte äta annat än flytande föda, jag kan inte prata för länge, för då får jag ont, jag kan inte ens gå en längre stund utan att käken ska krampa...
Gäspa är knappt att tala om. Eftersom stämbanden är i gott skick, brukar jag försöka låta dom jobba till låtarna jag lyssnar på, även om jag inte sjunger meningar. Men fyy va jag längtar att få sjunga, som vanligt!!

Ett antal filmer har jag hunnit se:
Adam (fin, lite tragisk, men mysig)
Bad teacher (den var sämst)
My bluberry nights (seg och konstig, såg nog inte ens klart den...)
Reign over me (bra film, gripande, kändes dock lång, men... bra!)
Anger management (kul film)
The vow (en frustrerande, bra film, plockad från en riktig livshistoria)
och jag har påbörjat filmen Obsessed. Den verkar spännande!


Ska klargöra att jag inte sett alla dessa filmer idag! Utan, sen i måndags.
Däremellan har jag faktiskt hunnit med att göra egen glass, gått på stan, lagat mat (som jag inte kunde äta) och fixat lite till i lägenheten.

Värt att tillägga - JAG SAKNAR ASPEN med tillbehör!


Om jag inte ska fortsätta ha tråkigt, kanske jag ska ta itu med att lära mig Napoleons dans. Jag hittade ju koreografin!

Och, ja, hoppas ni haft en fin nationaldag gott folk!


Du då?

I fredags slutade skolan.
Lördagen ägnades inne i Umeå, en mor och dotterdag då jag och mamma shoppade och åt tillsammans.
Lördagkvällen bjöd på mysigt och roligt häng med farbrors familj i Strycksele.
Och söndagen, då kom syrran och Hugo hem till mampap i Jörn.

Ja, helgen räddades ju ganska bra.
Sen jag kom hem till lägenheten i sönsdags kväll har jag inte gjort mycke annat än att fixa och dona i lägenheten.
Ja, jag har varit och handlat ett par gånger, och igår kom Johan förbi och kikade på film.
Men nu, nu anser jag mig rätt klar med lägenhetsstöket och jag har fixat hem mat så jag klarar mig några dagar.
Nu då??... Vad ska jag göra nu?! Och vart är alla!?

... Jag orkar int bli rastlös!




Tandvärk x 1000

Idag var jag till tandläkaren. För ett tag sen försvann en tandbit, så jag skulle få den fixad, och ett hål skulle lagas.
Jag tänkte också att jag skulle passa på att kolla upp min käka när jag lix var där. Jag har ju, för många, som bekant problem med min käke, något som brukar bli bättre efter en sväng hos Massörerna. Dock brukar dom inte få bort allt med att rätta till nacken, så därför vände jag mig nu till tandläkaren.
Och nog undersökte hon nog! Gapa, stänga, gapa, stänga, skjuta fram käken, skjuta bak käken, bita ihop hårt, gapa så stort jag kunde, osv... Hon klämde, hon kände och hon lyssnade...
Enligt henne ligger en disk i käken fel, men med några övningar ska det nog bli bra.

NU... Tja, jag har såååån tandvärk i heeela munnen, så jag vet knappt vart jag ska ta vägen! Överallt gör det ont!
Alvedonen hjälper knappt... Detta + förvirringen av att vara hemma igen, gör mig helt uppgiven.
Men det går nog över! Det gör det!

Ja, hemma igen, jo det är jag. Jag har flyttat in i min lägenhet igen vilket känns ganska skönt. Dock känner jag mig dock väldigt förvirrad... Jag VET att jag har sommarlov, att jag inte ska tillbaka till skolan förrän om 3 månader, att inte alla människor kommer att vara kvar osv. Men ändå känns det som att jag bara är hemma över en helg, möjligen över ett lov (typ ett påsklov)... Det är så knäppt!

RSS 2.0