Min födelsedag!

Bättre sent än aldrig, men jag fyllde ju faktiskt år för någon vecka sen och tänkte blogga lite om den.
Börjar med att berätta att det var den bästa födelsedagen i mitt liv, som jag kan minnas i alla fall. Strålande sol hela dagen, familjen samlad och en massa underbara vänner som sjöng för mig och uppvaktade mig med promenad och blommor! Min dörr är fortfarande klädd i dom gröna lappar som vännerna ritat på och satt upp när jag var på utflykt med familjen! Sen alla samtal och meddelanden jag fick!
Det blev mycke skratt den dagen!

Jag började dagen själv med att dra ut på en joggingtur i det fina vädret. Fixade sen frukost som jag satte mig och åt ute på balkongen. Underbart vare!
På väg in i duschen knackade det på min dörr. Det var bara dra på sig kläderna igen och öppna. Där stod mina klasskompisar Albin och David med en gitarr och ett ljus! Dom drog igång ett väldigt snabbt inövat medly med låtar för att sen avsluta med "ha den äran idag". Jag blev så rörd och glad!
Dom tog sen ut mig på en promenad runt bönan. (Bönan, eller Bönerundan är en slinga som går här i närheten.) Då anslöt några till från klassen. Nils, han plockade en bukett med blommor under promenaden som jag sen fick.
SEN fick jag hoppa in i duschen. Satt efter det i solen och hängde med dom andra som pluggade musikteori.
Familjen anlände och jag blev såå glad när alla vänner runt bordet reste sig upp och gick och skakade hand med hela min familj!
Efter en liten rundvandring så planterade vi oss på en bänk på gårdsplanen med fika och presenter. Njutbart minsann! Kompisar kom förbi och grattade och hälsade på familjen, några slog sig ner och smakade av kladdkakan mamma tagit med. Någon timma senare packade vi in oss i bilen och drog ut till havet. Tog där en massa kort på oss syskon. Det var kul!
Drog sen till vägkrogen Trafikanten inne i Bygdeå. Jag bjöds på pizza, dock glömde dom bort att göra den, så jag fick den när alla andra ätit upp mer än halva sin portion... Och, när jag till slut fick den så var pizzan inte ens god.
Jag och syrran hängde sen utanför Albin och Davids fönster ett tag. Syrran blev överlycklig när David frågade "vem av er är äldre?"! Haha!
Familjen åkte hem och jag gick till Aspen och kikade på tv med dom andra i huset.
Trött och nöjd la jag mig sen under mitt underbara duntäcke. Vilken underbar dag!

...


Min älskade klass!

men vart är Frida?...


Uppdatering från Dallas!

Jag har blivit väldigt glad när mina vänner och bekanta har frågat efter nya blogginlägg!
Jag vet att det är sjukt längesedan jag skrev ett inlägg senaste. Jag är ju dock inte på rätt ställe för att sätta mig och skriva en massa. Inte heller för att redigera bilder. Det är mycke annat som ska göras eller som händer.

Jag har det fortfarande bara bra här på Dallas! Trivs som fisken i vattnet, dom flesta dagar i alla fall.
Alla har vi våra ups and downs, och att vara trött är något alla här är väldigt bra på. Det beror nog mest på att man ständigt lever i ljud, inte högt ljud alltid, men ljud. Huvudet blir trött!
Annars är det kul! Vi hittar inte på så mycke när vi är lediga, men det är alltid något någonstans. Oftast film i Aspen.
Många är också väldigt duktiga på att öva väldigt mycke på sina instrument, så folk kommer och går hela tiden.

När det gäller utbildningen så är det roligaste när vi har ensamble. Då har klassen delats upp i två, och vi repar i respektive grupp in nya låtar varje vecka. Vi delar upp vem som ska spela vilket instrument och vem/vilka som ska sjunga. Än så länge ska vi efterlikna den musikstil som orginallåten är i, tex reggae. Förra veckan övade vi på "Get up stand up" med Bob Marley, och i veckan har vi "Should I stay och should I go" med The Clash. Garagerock/punk alltså. Det är kul att prova på! Sen, som grädden på moset så spelar vi sedan upp låtarna för den andra gruppen på fredagarna. Det är kul! Det brukar ge mig en kick!

Nu tänkte jag lägga upp lite bilder. Jag har varit väldigt dålig på att fota här, men dom få bilder jag har tänkte jag att ni skulle få kika lite på.

1. 2.  3.  4.

5. 6.  7. 8. 9.

10. 11.


1. Vi spelade vollyeboll första kvällen här på skola. Det var en bra grej för att lära känna varandra lite. Jag är verkligen jättedålig på bollsproter, men det var kul ändå. :)
2. Det har bakats en del sen vi började här. Själv har jag bakat Slobba-muffins några gånger, men i helgen blev det vit choklad-muffins istället.
3. Jag och 2 killar från klassen drog ut sent en kväll och la oss på ängen nedanför skolan. I en halvtimma skådade vi rymd och stjärnor, samtidigt som vi pratade om en massa andra roliga grejer.
4. Vi har hunnit fira en hel del folk med sånger och tårtor. Först ut att firas var Gunnar i min klass som fyllde 25.
5. Vi har ätit på Trafikanten, som är en av två restauranger vi har tillgång till här i närheten av Dallas. Jag åt en pastarätt när jag var där första gången. Det var riktigt gott!
6. Jag och två till från klassen sov på balkongen första helgen vi var här. Det var varmt ute den natten, så det var riktigt skönt!
7. Dimmigt är det väldigt ofta här. Riktigt snyggt ibland!
8. Lärarna hade en kvällskonsert för oss elever för någon vecka sen. Dom var sjukt tajta, sjukt duktiga och väldigt inspirerande!
9. Häng i Aspen är det väldigt ofta. Varje kväll, om jag tänker efter. Här är några sköningar en kväll i Aspen.
10. 2 grabbar i klassen fick för sig att lana en kväll, men det krävdes ett trådlöst bredband för att kunna göra det. Lösningen på det problemet var att sätta sig ute. haha! Ja, det är roliga grabbar det där!
11. Att det jammas (eller syltas, som vi också säger ibland) är ingen ovanlig grej här inte. Skulle nästan kunna säga att det kan ske vilken tid på dygnet som helst. :)

............
Aspen är ett av husen där folk bor här på skolan. Dom andra husen heter Granen, Björken och Lönnen (jag bor i Lönnen). Sen har vi en herrgård med en "aula" (Ulrikasalen) och ett litet rum som heter Riggen, där vi repar. Det finns också en lektionsdel med klassrum och datorer. Det är i samma hus som Lönnen, så Lönnen kan menas två olika platser. I Boken sitter personalen. Tallen har rockmusikerna som sin replokal. På gården står också ett hus, där textilarna håller till.
I Lönnens källare har vi biljardbord, gym, pingisrum och en bastu.


14 dagar på Dallas

Det är nu precis 14 dagar sedan jag anlände till Dalkarlså, även kallat Dallas.
Att det bara har gått två veckor är sjukt svårt att förstå, med tanke på allt man redan hunnit med! Först och främst med tanken på människorna jag lärt känna, men också så mycket jag har hunnit lära mig! Jag trodde aldrig att jag skulle kunna spela bas till två låtar inom en två veckors tid! Det var verkligen inte svårt, jag fixade det på en lektion, men jag hade aldrig trott det innan. Här går det ständigt upp nya ljus, både när det gäller musiken men också om mig själv!



Att jag åkte hit var det bästa val jag någonsin gjort i mitt liv! Jag visste inte att man kunde trivas så bra med livet, som jag gör just nu! Det gör redan ont i mig när jag tänker på att detta bara är för en period, men det är en period jag inte vill vara utan! Det kan vara svårt ibland, man är ju inte alltid 100% igång i sig själv, och då kan var vara svårt att ge gärnet, men jag vill!

Igår åkte jag hem till Skelet för att fira min älskade systerson Hugo som fyllde sitt första år i lördags! Grattis till honom! Efter kalaset var min älskade syster så snäll som skjutsade ner mig till skolan, så jag kunde få med mig lite grejer till rummet, och ett antal klädesplagg till.
Nu gillar jag mitt rum ännu mer! Jag tog också med mig en extra madrass att lägga på den som redan fanns på mitt rum. Det har varit fruktansvärt att sova på denna träsäng, med den stumma madrassen som låg på. Jag tog också med mitt duntäcke och mina kuddar! Fy va lyxig min säng känns just nu!

Jag har ganska nyligt ätit middag, så nu ska jag vila maten, för att sen försöka få mig ut på en promenad i stormen. Fy vad det blåser här! Men, det är ganska skönt temperatur i alla fall.


Före

 

Efter

 

 


RSS 2.0