Käken - måste skriva av mig!

Jag vill ha något roligt att skriva om, men just nu vill jag bara skriva av mig! (med risk för att det blir tjatigt...)

Men, jag vet inte om folk förstår hur otroligt jobbigt och allmänpåverkande det är att ha problem med käken!
Bara en sån sak som att aldrig kunna gäspa ordentligt!
Min tandläkare ringde i onsdags för att kolla läget. Då kändes det otroligt mycket bättre, nästan bättre än innan jag var till tandläkaren första gången. Jag kom på just när vi la på luren, att jag skulle ha frågat om jag fick börja om att tugga, eftersom det kändes så pass bra. Men, jag beslöt att testa på egen risk. Jag och Betty skulle hänga vid bryggan den aftonen, så vi gick till Ica och köpte Ica-sallad. Jag tog mjuka, lättuggade nyttigheter. Det gick ju jättebra tyckte jag! Det gjorde inte ont, det kändes inte konstigt och det kändes så lyxigt att kunna äta riktig mat!
Onsdagskvällens lyx fick jag dock sota för igår.

Runt kl.05 imorse tror jag att jag slocknade. Jag kunde inte somna!
Käken, kinderna, bakhuvudet och nacken värkte. Jag kunde inte slappna av i käken alls!
När jag till slut somnade, rätt uppgiven och utmattad, hade jag haft ont i mer än 12 timmar. Tabletterna verkade inte vilja hjälpa mig nå vidare mycke, då jag ändå bara spände mig, och spände mig ännu lite till.

Ja... Det är ju bara fortsätta med soppor och fil då. *så f.r.u.k.t.a.n.s.v.ä.r.t less!*
Jag har "ätit" sånna där pulver-diet-påsar den senaste tiden, för jag kände att jag inte fick nån energi av mejeriprodukterna (vilket blev typ allt jag åt, då sopporna jag lagade bestod mest av mejeriprodukter också.)
Har mått bättre sen jag började med diet-påsarna, men dom är ju inte goda för fem öre! Inte billiga heller!
Sen är det ju så att man inte får äta sånna där diet-påsar hur länge som helst, men vad ska jag äta och må bra på när jag förbrukat alla påsar?
Den sociala biten påverkas ju också. En fika på stan, en grillkväll osv är inget jag ser fram emot nu. Medan dom andra mumsar på goda kakor eller ett gott grillat kött, ska jag sitta där med min kopp te eller min pulver-diet-påse?

Remissen till specialisten i Umeå bör komma med besked om tid i slutet av Juni, trodde min tandläkare.
Känns ändå bra att hon vill "prioritera" mig, eftersom jag ska gå musikutbildning med huvudinstrument sång till hösten igen. Snällt, när det ändå är semester och lång kö i vanliga fall.

Nu har jag fått skriva av mig lite. Jag kommer nog ändå att i min ensamhet kasta kuddar och slå på pianot, för att jag är less, trött och ledsen över att inte kunna äta och sjunga. Och för att jag aldrig kan gäspa klart när jag är trött!

Gäspa på gott folk, gäspa på!

Kommentarer

Kommentera tack!:

Heter du nåt eller?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Något att tillägga?:

Trackback
RSS 2.0